ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru a doua noapte consecutiv, Olanda a fost luni seara scena revoltelor. Olandezii care se opun  lockdown-ului impus în week-end de guvern s-au ciocnit cu forțele de ordine, care au folosit tunuri de apă la Rotterdam, precum și în micul oraș Geleen, lângă Maastricht.
 
Peste 70 de persoane au fost arestate, potrivit televiziunii publice olandeze. Cu o zi înainte, revolte similare  au avut loc în mai multe orașe, cel puțin 250 de oameni fiind arestați, scrie Le Parisien.

La Tripoli, ciocnirile au pus forțele de securitate libaneze împotriva tinerilor protestatari anti restricții. Potrivit unui fotograf AFP, tinerii au aruncat cu pietre asupra forțelor de securitate care au folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc pentru a dispersa mulțimea. Crucea Roșie libaneză a raportat peste 30 de răniți, dintre care șase au fost spitalizați. 
„Tripoli este un oraș sărac și majoritatea locuitorilor săi se bazează pe obținerea unui venit din munca lor zilnică; privarea oamenilor de locuri de muncă înseamnă că probabil vor muri de foame", a spus un protestatar.

Guvernul libanez a impus un blocaj total până în februarie. 8 pentru a reduce pandemia. 
Sâmbătă, proteste similare au avut loc și în Danemarca și Spania. Mii de oameni au ieșit în stradă la Madrid, protestând împotriva măsurilor restrictive ale guvernului și denunțând „înșelăciunea” cu un virus despre care unii spun că „nu există”. Mulți protestatari au criticat, de asemenea, campania de vaccinare în curs ca metodă de a pune capăt epidemiei.

De asemenea, la Ierusalim, sute de evrei ultra-ortodocși s-au ciocnit cu polițiștii, marți dimineața, în timpul protestelor anti-blocare, informează Daily Mail.
 
Protestatarii au aruncat cu pietre asupra vehiculelor, au folosit pubele pentru a bloca drumurile și au avariat un autobuz în cartierul ultraortodox Mea Sharim, a informat The Jerusalem Post. Confruntarea a fost doar una ultimele ciocniri dintre comunitatea ultra-ortodoxă sau haredi a Israelului și forțele de ordine, în urma restricțiilor menite să limiteze răspândirea coronavirusului.
 
Sute de oameni s-au adunat  și în capitala Georgiei, Tbilisi, pe 24 ianuarie, pentru a cere guvernului să relaxeze restricțiile legate de coronavirus.
 

Start at 0:07 EMBED OPTIONS Show player controls. Enable privacy-enhanced mode. API Reference Developer Sample By embedding YouTube videos on your site, you are agreeing to YouTube API Terms of Service