ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajarea într-o „isterie militară” în jurul Coreii de Nord nu are niciun sens și „poate să ducă la o catastrofă planetară”, a afirmat președintele Vladimir Putin. El nu este de acord nici cu noile sancțiuni împotriva Phenianului, calificându-le drept „inutile și ineficiente”, scrie Agerpres.

„Angajarea într-o isterie militară nu are sens (...) Toate acestea pot duce la o catastrofă planetară și la un număr mare de victime”, a avertizat șeful statului rus.

Rusia condamnă aceste exerciții ale Coreii de Nord, care a anunțat că a efectuat cu succes duminică un test cu „bombă cu hidrogen”. „Credem că este o provocare. Dar recurgerea la orice fel de sancțiuni în acest caz este inutilă și ineficientă”, a afirmat Putin, în cadrul summitului BRICS , grupul celor cinci țări emergente (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), ce a avut loc la Xiamen, în sud-estul Chinei.
 
Putin sustine că Phenianul nu va renunța la dezvoltarea programului său nuclear sub presiunea sancțiunilor, întrucât consideră acest program drept o problemă de securitate, relatează RIA Novosti. " Prin urmare, trebuie să încercăm să inițiem un dialog între toate părțile implicate", a pledat Vladimir Putin.

Potrivit AFP, Putin pare să se fi alăturat poziției susținute de China, care pledează pentru o "rezolvare pașnică" a crizei nord-coreene și pentru reluarea negocierilor cu regimul lui Kim Jong-un.

Pe de altă parte, el a criticat orice fel de răspuns militar posibil, o opțiune pe care Washingtonul nu a exclus-o: „Angajarea într-o isterie militară nu are sens, este o cale care duce la impas”, a insistat liderul rus.