Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus într-un interviu acordat Financial Times că Biserica Romano Catolică are probleme, dar acestea nu trebuie exploatate pentru a distruge instituția însăși, adăugând că lumea actuală este fondată pe principii biblice. 

„Rusia este o națiune creștin-ortodoxă și mereu au fost probleme între creștinismul ortodox și lumea catolică.

De-aceea voi spune acum câteva cuvinte despre catolici. Există probleme acolo? Da, sunt,dar nu pot fi exagerate și folosite pentru a distruge Biserica Romano Catolică însăși. Asta nu poate fi făcut.

Câteodată, am sentimentul că aceste cercuri liberale încep să folosească anumite elemente și probleme ale Bisericii Catolice drept unealtă pentru a distruge Biserica însăși. Consider că asta e incorect și periculos.

Bine, dar am uitat că toți locuim într-o lume bazată pe valorile biblice? Chiar și ateii și ceilalți trăiesc într-o astfel de lume.

Nu trebuie să ne gândim la asta în fiecare zi, să mergem la biserică să ne rugăm, deci arătând că suntem creștini, musulmani sau evrei devotați.

Cu toatea acestea, în interiorul fiecăruia trebuie să fie niște reguli umane fundamentale și valori morale.

În acest sens, pentru milioane de oameni valorile tradiționale sunt mai stabile și mai importante decât  această idee liberală, care în opinia mea, încetează să mai existe”, a declarat el pentru Financial Times.

Remarcile președintelui rus au venit cu câteva zile înainte ca acesta să fie primit în vizită de către liderul Bisericii Romano-Catolice, Papa Francisc.


 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews