ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin și premierul turc Recep Tayyip Erdogan realimentează tensiunile dintre Moscova și Ankara, printr-un nou schimb de replici.

În ceea ce privește actuala conducere turcă, nimic nu e etern sub soare, a afirmat, sarcastic, președintele vladimir Putin, in cadrul unui interviu pentru televiziunea publică rusă, referindu-se la omologul său turc, scrie Huffington Post.
 
"Probabil că  Putin își amintește de perioada în care era în KGB, dar KGB nu mai există, iar propaganda în stil sovietic ține de istorie", a  venit replica lui Erdogan. Președintele turc a adăugat:"Fiecare lucru pe care el îl spune, este privit în lume cu sarcasm. Nu putem să îl luăm în serios".

Relațiile dintre Moscova și Ankara s-au deteriorat după prăbușirea unui avion militar rusesc de către avioanele Turciei la granița dintre Siria și Turcia. 
 
În ultimele zile, Putin a continuat atacurile la adresa Turciei, declarând că prăbușirea avionului rusesc a fost o favoare pe care Turcia a făcut-o Statelor Unite. Mai mult, liderul de la Kremlin a acuzat Turcia, inclusiv pe Erdogan, de afaceri ilegale cu petrol, cu gruparea teroristă Statul Islamic.