Președintele rus Vladimir Putin, omologul său francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel au îndemnat duminică, într-o convorbire telefonică, la „continuarea eforturilor comune” pentru punerea în aplicare a armistițiului în Siria și au convenit să „intensifice schimbul de informații” privind situația din această țară, a anunțat Kremlinul, potrivit AFP. 
Cei trei lideri au discutat despre situația din Siria, mai ales în Ghouta de Est, și despre problema accesului umanitar în această regiune și în alte regiuni siriene, menționează comunicatul Kremlinului. 


Potrivit aceleiași surse, liderii rus, francez și german „au subliniat continuarea eforturilor comune în interesul punerii în aplicare în întregime și cât mai curând posibil a rezoluției și au convenit să intensifice schimbul de informații pe canale diferite cu privire la situația din Siria. 

Comunicatul precizează că președintele Putin și-a informat interlocutorii despre „măsurile practice luate de partea rusă în vederea evacuării civililor, transportului de ajutoare umanitare și acordării de asistență medicală populației civile afectate”, de conflictul armat. 

Conform Kremlinului, o atenție deosebită a fost arătată faptului că armistițiul nu se aplică operațiunilor împotriva grupărilor teroriste. 

Consiliul de Securitate al ONU a votat sâmbătă în unanimitate o rezoluție cerând o încetare imediată a focului de o lună în Siria în scop umanitar, după ce peste 500 de civili, printre care o sută de copii, au fost uciși în șapte zile de loviturile regimului sirian asupra enclavei rebele Ghouta de Est, în apropiere de Damasc, relatează Agerpres.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.