Rusia acordă, în Siria, ajutor militar exclusiv armatei legitime a președintelui Bashar al-Assad, a declarat liderul rus Vladimir Putin.

Într-un interviu acordat jurnalistului american Charlie Rose, pentru posturile de televiziune CBS și PBS, în ajunul celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, președintele rus a declarat că ”în ceea ce privește prezența noastră în Siria, aceasta se exprimă la ora actuală în livrări de arme pentru guvernul sirian, instruirea de personal, acordarea de ajutor umanitar poporului sirian".  În Siria "există doar o armată legitimă: armata președintelui Siriei, Assad",  a precizat Putin.

Liderul de la Kremlin a subliniat că Rusia respectă Carta ONU, adică principiile de bază ale dreptului internațional, conform căruia un ajutor sau altul, inclusiv militar, poate și trebuie să fie acordat exclusiv guvernelor legitime, cu acordul sau la solicitarea lor, sau în urma deciziei Consiliului de Securitate al ONU. "În acest caz, avem de-a face cu o solicitare din partea guvernului sirian pentru acordarea de ajutor tehnico-militar, ceea ce Rusia face în cadrul unor contracte internaționale absolut legale", a declarat liderul rus.

Putin a subliniat că, "în opinia unor parteneri internaționali, forțele lui Assad luptă împotriva opoziției". "În realitate, armata lui Assad luptă împotriva organizațiilor teroriste", a spus președintele Rusiei.

Liderul rus a amintit că Moscova le propune cooperare tuturor țărilor din regiune. "Încercăm să creăm un fel de structură de coordonare. (...) Am informat în legătură cu aceasta SUA, iar John Kerry (șeful diplomației americane) a avut o discuție consistentă cu ministrul nostru al afacerilor externe, Serghei Lavrov. La rândul lor, militarii noștri discută pe marginea acestui subiect", a mai declarat președintele Federației Ruse.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews