ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin a avertizat marți că Rusia ar putea fi obligată să-și îndrepte forțele armate spre orice țară care i-ar pune în pericol securitatea în timp ce "NATO ajunge la frontierele noastre".

Președintele rus s-a arătat preocupat de un sistem de apărare antirachetă în apropierea granițelor sale, relatează Reuters și France Presse.

"Vom fi obligați să ne îndreptăm forțele armate... spre teritoriile de unde vine amenințarea", a afirmat el, după discuții purtate cu președintele finlandez Sauli Niinistö la reședința prezidențială Novo Ogariovo din afara Moscovei.

"NATO este cel care ajunge la granițele noastre și nu noi ne ducem undeva", iar Rusia trebuie să se apere "cu forțele sale armate" dacă este "amenințată", a subliniat Putin.

"De îndată ce apare o amenințare într-un stat vecin, Rusia trebuie să reacționeze în mod corespunzător și să-și pună în funcțiune apărarea în scopul de a neutraliza această amenințare", a explicat președintele rus.

Vladimir Putin a anunțat marți întărirea forței de atac nuclear a Rusiei, ca răspuns la planurile SUA de a instala arme grele în Europa de Est, declanșând furia NATO care a criticat o decizie "periculoasă", amintește AFP.