ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Predintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus într-o conferință de presă  că țara sa e capabilă să retrimită forțe adecvate în Siria în decurs de câteva ore, dacă este nevoie.

"Bineînțeles, dacă o astfel de nevoie va apărea, Rusia poate să-și trimită forțele în Siria, în decurs de câteva ore. Avem capacitatea de a rezolva o escaladare a situației și putem folosi toate mijloacele de care dispunem",a spus președintele rus.

Totuși, a continuat Putin, o escaladare militară nu este pe placul Rusiei.

"Nu ne-ar conveni. O escaladare militară a situației nu ar fi vina noastră. Sperăm ca toate părțile implicate să arate bun simț și atât guvernul, cât și opoziția să rămână fidele procesului de pace", a adăugat Putin.

Președintele Rusiei a trecut în sumar rezultate campaniei rusești din Siria din ultimele cinci luni, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Moscova. În cadrul ceremoniei, Putin i-a decorat pe militarii implicați în misiunile din Siria.

"Am creat condițiile necesare unui proces de pace. Am stabilit relații constructive cu SUA și un număr de alte țări, cu forțe de opoziție respectabile din Siria, cei care care vor cu-adevărat să se încheie acest conflict", a spus Putin.

Șeful statului rus a precizat că Armata Siriană, cu ajutorul Rusiei, poate acum să mențină pozițiile sale și să cucerească teritoriile ocupate de teroriști. Putin a mai precizat că operațiunile din Siria au costat Rusia 480 de milioane de dolari.