Rusia știe cine sunt autorii atacurilor provocatoare cu drone asupra bazelor militare ruse din Siria, a avertizat joi seară președintele Vladimir Putin, precizând că nu este vorba de Turcia și că aceste incidente nu aduc nimic bun, informează Mediafax.

„Au fost unii provocatori, dar nu erau turci. Știm cine sunt, cine a plătit pentru aceste provocări și care a fost suma”, a declarat Vladimir Putin, citat de agențiile Tass și Sputnik.

ImunoMedica


Nu este nimic bun în legătură cu aceste incidente. Sunt provocări menite să distrugă acordurile precedente", a atras atenția președintele Rusiei.

Atacurile au rolul deteriorării relațiilor Rusiei cu Iranul. „Înțelegem perfect situația și vom continua cooperarea”, a subliniat liderul de la Kremlin.
"Atacurile asupra bazelor ruse au fost pregătite bine. Știm când și unde le-au fost predate dronele atacatorilor, știm câte aparate au fost. Aceste drone păreau a fi civile. Dar, în mod clar, au fost echipate cu sisteme de ultimă generație", a explicat Putin.

Baze militare ruse din provinciile siriene Hmeymim și Tartus au fost atacate în urmă cu câteva zile cu drone dirijate de grupuri teroriste. Rusia oferă susținere politică și militară Administrației Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente și teroriste.

Ministerul rus al Apărării a sugerat implicarea Statelor Unite în aceste atacuri, "comise doar cu asistența țărilor care dețin tehnologie pentru sisteme de navigație coordonate prin satelit". "Este o coincidență bizară" că un avion american de recunoaștere se afla deasupra Mării Mediterane în momentul atacurilor cu drone asupra bazelor militare ruse din Siria, a transmis Ministerul Apărării de la Moscova