ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Supremă de la Moscova a declarat oficial „mișcarea internațională LGBT” ca fiind „extremistă”, interzicându-i activitățile pe teritoriul întregii țări.

La ședința de joi, 30 noiembrie, instanța supremă a Rusiei a aprobat o solicitare depusă de Ministerul Justiției la începutul lunii, în care se arăta:

„În activitatea mișcării LGBT de pe teritoriul Federației Ruse au fost identificate diverse semne și manifestări de orientare extremistă, inclusiv incitări la dezbinare socială și religioasă.”

Deși termenul „mișcarea internațională LGBT” nu este clar definit, experții internaționali cred că decizia Curții Supreme de la Moscova permite autorităților să închidă organizațiile militante ale minorităților sexuale finanțate din exterior și să îi supravegheze pe liderii acestora.

Nu este prima decizie luată de regimul Putin împotriva activismului LGBT.

În 2013, Rusia a interzis expunerea „relațiilor sexuale ne-tradiționale” în emisiuni și publicații la care au acces minorii.

În 2020, guvernul rus a interzis căsătoriile homosexuale.

În 2019, Vladimir Putin declara că guvernul rus că nu are „nici o problemă cu persoanele LGBT”, adăugând că fiecare om trebuie lăsat „să își trăiască viața așa cum crede de cuviință”.

În ceea ce privește propaganda LGBT, însă, Putin a afirmat că a-i învăța pe copii că „pot juca cinci sau șase roluri de gen” i se pare „prea mult”.