ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kremlinul a anunțat că „podul terestru” care leagă teritoriul Rusiei de Donbas și Crimeea a fost terminat.

Un comunicat al armatei ruse, citat de corespondentul CNN pentru securitate, Alex Marquardt, afirmă că „drumurile și căile ferate dintre Rusia de Vest și Crimeea sunt operaționale”, ceea ce face ca „podul terestru să fie terminat”.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat:

„Au fost create condițiile pentru reluarea traficului complet între Rusia, Donbas, Ucraina și Crimeea pe șase secțiuni de cale ferată. Comunicațiile auto au fost deschise dinspre teritoriul Rusiei de-a lungul continentului până în Crimeea.”

În aprilie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că începe „faza a 2-a” a invaziei, retrăgându-și forțele din nord și din regiunea Kievului și a altor orașe din estul Ucrainei, declarând că obiectivul principal este „controlul asupra sudului Ucrainei și a Donbasului”.

Atunci, această retragere a fost comentată de mulți strategi occidentali ca o înfrângere a Rusiei.

Luna trecută, cu prilejul unei audieri în Comisia pentru Apărare din Senatul SUA, directorul National Intelligence, Avril Haines, a declarat că Rusia a adoptat un nou concept  - „podul terestru” – care este noul obiectiv capital al lui Vladimir Putin și al generalilor săi.

Avril Haines le-a spus senatorilor americani:

„Putin este hotărât să construiască un pod terestru spre teritoriul controlat de ruși din Moldova.”

Serviciile de informații americane vedeau în acest „pod terestru” o rampă de lansare strategică pentru o ofensivă rusă asupra altor părți din Ucraina și din afara ei.

Haines a spus:

„Estimăm că președintele Putin se pregătește de un conflict prelungit în Ucraina, în cursul căruia are intenția de a atinge obiective dincolo de Donbas.”

Și:

„Vedem în aceasta... o indicație că armata rusă dorește să își extindă podul terestru spre Transnistria.”