ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia intenționează să simplifice procedura de acordare a cetățeniei ruse pentru toți ucrainenii, nu doar pentru locuitorii din Lugansk și Donețk (teritoriile separatiste din estul Ucrainei), a indicat sâmbătă președintele Vladimir Putin, într-o conferință de presă la Beijing, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Ne gândim să acordăm cetățenia într-o manieră simplificată tuturor cetățenilor Ucrainei, nu doar rezidenților republicilor Lugansk și Donețk", a afirmat președintele Federației Ruse,  Vladimir Putin, referindu-se la cele două republici separatiste din estul Ucrainei, nerecunoscute de comunitatea internațională.

Moscova a simplificat miercuri acordarea cetățeniei ruse locuitorilor din regiunile separatiste din estul Ucrainei, o decizie denunțată de Kiev și de mai multe state occidentale, care văd în ea o atingere adusă suveranității Ucrainei, prin atragerea locuitorilor acestei țări să renunțe sau să dubleze cetățenia ucraineană cu cea rusă, crescând astfel numărul cetățenilor ruși rezidenți pe teritoriul Ucrainei.

Președintele Federației Ruse a încurajat această decizie la Vladivostok, joi, în conferința de presă de la finalul summit-ului cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

"Este ciudat că această decizie provoacă reacții negative. Polonia emite astfel de pașapoarte pentru polonezi, România pentru români, Ungaria pentru unguri. Cu ce sunt mai răi rușii decât polonezii, românii sau ungurii?", a întrebat retoric Vladimir Putin.