ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul dialogului în direct cu cetățenii, care a durat trei ore și 40 de minute, Vladimir Putin a spus că, în niciun caz, Uniunea Economică Eurasiatică  (UEEA), din care face parte Federația  Rusă, nu va comite eroarea comisă de Uniunea Europeană.


Întrebat „dacă va fi introdusă o valută comună în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA), așa cum are UE, Vladimir Putin a răspuns că acest lucru va fi posibil cândva, însă doar la acea etapă când nivelul de dezvoltare a economiilor și a structurii economice a țărilor membre ale UEEA se va egala.

„Noi nu trebuie în nici un caz să admitem greșelile pe care le-a comis Uniunea Europeană, atunci când a introdus moneda unică în țări cu nivel economic foarte diferit", a spus liderul rus, citat de Sputnik.com.
Putin a explicat că din cauza unor astfel de decizii, unele țări au nevoie de ajutor financiar din partea blocului comunitar, lucru care nu întotdeauna are efecte pozitive.

„Din acest motiv apar dificultăți, precum este cazul Greciei. Din cauza faptului că sunt subvenționate din bugetul comun, dar acestea nu contribuie la dezvoltarea economiei în direcția pozitivă”, a precizat președintele rus. 

Putin nu este primul care consideră o eroare adoptarea monedei unice. Critici asemănătoare au fost aduse proiectului european, în ultimii ani, de o serie de lideri europeni și finanțiști occidentali, care, în special după criza din Grecia, au apreciat drept o greșeală enormă crearea euro, care nu are șanse de a supraviețui decât dacă e legată de un sistem fiscal unic.

Uniunea Economică Eurasiatică, formată oficial la 1 ianuarie 2015, include Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kîrgîzstan.
 
Structura executivă a organizației - Comisia Economică Eurasiatică - are sediul la Moscova. Organizația a adoptat principiul circulației libere a forței de muncă și vizează constituirea unei piețe unice pentru construcții, retail și turism. Proiectul a fost considerat drept un copil drag al lui Putin, care încearcă astfel să restabilească influența Rusiei în fostul spațiu sovietic.