ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că ar putea cere Statelor Unite să-și reducă din nou personalul diplomatic din Rusia și a ironizat pe seama noii administrații de la Washington, spunând că îi este greu să dialogheze cu o parte care „confundă Austria cu Australia".

Vladimir Putin a comentat relațiile ruso-americane la finalul summitului BRICS din China. Potrivit președintelui rus, Moscova își menține dreptul de a cere administrației de la Washington să mai renunțe la 155 de diplomați din Rusia. O nouă modificare va permite asigurarea parității între cele două state, iar o decizie în acest sens va fi luată în funcție de evoluția situației, a subliniat Putin, conform RIA Rovosti.

Totodată, președintele rus a declarat că va sesiza justiția americană în legătură cu închiderea unor clădiri diplomatice ale Rusiei din Statele Unite.

„Vom vedea cum funcționează sistemul lor judiciar atât de lăudat", a adăugat el. Pe de altă parte, Putin a ironizat pe seama relațiilor actuale dintre Rusia și Statele Unite. „E greu să vorbești cu o țară care confundă Austria cu Australia", a spus liderul rus. Această intervenție a lui Putin vine după ce percheziții au avut loc sâmbătă la misiunea comercială rusă din Washington și la consulatul rus din San Francisco. Departamentul de Stat american a precizat că este vorba de simple „inspecții".

Vladimir Putin s-a abținut, în schimb, să-l critice pe omologul său american Donald Trump, potrivit news.ro. Trump „nu este mireasa mea, iar eu nu sunt mirele lui", a comentat liderul de la Kremlin relația sa cu președintele american.

Relațiile ruso-americane se află la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul Războiului Rece, fiind acutizate mai ales de anexarea Crimeei la Rusia, în martie 2014, și de suspiciunile cu privire la implicarea Kremlinului în ultimul scrutin prezidențial din Statele Unite, desfășurat în noiembrie anul trecut.