ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin consideră bizar faptul că oficiali ai FIFA au fost arestaţi, miercuri, la solicitarea părţii americane, în urma acuzațiilor de corupție, apreciind că totul nu este decât o nouă tentativă a SUA de a-și extinde influența asupra altor state.

„Referitor la arestările din dosarul FIFA, este extrem de ciudat faptul că arestările au fost efectuate la solicitarea părţii americane, în urma formulării unor acuzaţii de corupţie”, a spus Putin, răspunzând la întrebările reprezentanţilor presei despre arestarea oficialilor FIFA, scrie site-ul Il Sole24ore.

Liderul de la Kremlin spune că SUA nu ar avea nimic în comun cu oficialii FIFA reţinuţi şi nici nu era cazul să se implice. ”Acești oficiali nu sunt cetăţeni ai SUA şi în cazul în care a avut loc vreun eveniment acesta nu s-a petrecut pe teritoriul Statelor Unite” a precizat Putin.

„Susţin cu certitudine şi nu am niciun dubiu în acest sens că este vorba despre o tentativă clară de a nu admite realegerea domnului Blatter în funcţia de preşedinte al FIFA, ceea ce reprezintă o încălcare grosolană a principiilor de funcţionare ale acestei organizaţii internaţionale”, a adăugat Putin. El nu exclude nici faptul că în cazul FIFA, autorităţile SUA folosesc aceleaşi metode ca şi în cazul fondatorului WikiLeaks Julian Assange şi ca în cazul fostului consultant al serviciilor secrete americane Edward Snowden, ”cele de a-şi atinge obiectivele meschine”.

„Nu exclud că şi în cazul FIFA este vorba despre un caz similar cu cele enunţate mai sus, chiar dacă nu ştiu cum se va termina acest scandal”, a mai afirmat liderul de la Kremlin. Putin a mai afirmat că acest scandal şi consecinţele lui nu vor avea repercusiuni asupra Rusiei, țară care va găzdui Campionatul Mondial de Fotbal din 2018. 

Miercuri, la Zurich, au fost arestaţi pentru corupţie şapte înalţi responsabili ai FIFA, între care şi vicepreşedintele Jeffrey Webb.