ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că motivațiile oferite de americani în cazul scutului anti-rachetă din Europa nu sunt adevărate, relevă agenția rusă Tass, preluată de Agerpres.

Acesta mai afirmă că nu există nicio amenințare nucleară iraniană, iar scutul are capacitatea de a se transforma foarte rapid din defensiv în ofensiv.

"Amenințări (nucleare din partea Iranului) nu există, iar scutul antirachetă (în Europa) continuă să se construiască, așa că am avut dreptate când am spus că ei ne mint, nu sunt sinceri cu noi când se referă la o presupusă amenințare nucleară iraniană și construiesc scutul antirachetă. Așa și este într-adevăr, încă o dată au încercat să ne înșele", a spus Putin.

Șeful de la Kremlin spune că americanii sunt conștienți de faptul că rușii cunosc adevăratele lor intenții. "Noi știm cam în ce an americanii vor avea o nouă rachetă, care nu va mai avea 500 km (rază de acțiune) ci mai mult, iar din acel moment ei încep să ne amenințe potențialul nuclear. Noi știm de ani de zile ce se întâmplă. Și ei știu că noi știm", a subliniat Putin.