ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a declarat că, la întâlnirea de joi cu Vladimir Putin, acesta i-a promis că va construi o nouă moschee la Moscova.

După ce a fost primit la Kremlin, Kadîrov a postat pe canalul său de Telegram, că moscheea va fi zidită pe strada care poartă numele tatălui președintelui cecen, Ahmad Khadzi Kadîrov.

Ramzan Kadîrov mai scrie în postare:

„Putin a subliniat marea importanță pentru credincioși a acestui proiect și că construcția unei moschei ar fi trebuit să înceapă mai demult.”

Liderul cecen mai notează că, din cei 12 milioane de locuitori ai Moscovei, trei milioane sunt musulmani, iar moscheile sunt puține.

Din această cauză, scrie Kadîrov, la sărbătorile islamice, musulmanii moscoviți sunt obligați să se roage în stradă.

Cecenul se declară convins că noua moschee „va fi primită cu căldură, nu doar de musulmanii din capitală, ci de toți credincioșii”, inclusiv creștinii ortodocși.

Kadîrov conchide:

„Îi sunt recunoscător lui Vladimir Vladimirovici pentru acest cadou atât de prețios și nespus de recunoscător pentru tot ce face pentru a întări și dezvolta statul nostru multinațional.”

Mai mult ca sigur, „cadoul” lui Putin are legătură directă cu aportul cecenilor pe frontul din Ucraina.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews