Rușii sunt îndemnați de Kremlin să părăsească rețelele de socializare americane. Din cauza regulilor tot mai stricte, rușii sunt invitați să lase Facebook și Twitter și să treacă pe VKontake, o rețea de socializare rusă.

După ce Facebook a blocat conturile mai multor oficiali din Rusia, Igor Scegolev, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin le-a sugerat rușilor să intre pe rețelele de socilaizare din țara lor. Astfel, a spus oficialul de la Kremlin, conturile lor nu mai riscă sa fie blocate pentru că folosesc termeni controversați, transmite ibtimes.com.
 
Facebook a  decis să sancționeze o serie de lideri importanți din Rusia pe motiv că au folosit termenul "hohlii”, care poate fi o insultă, dar și un apelativ prietenesc, la adresa ucrainenilor.  Dar, dupa izbucnirea conflictului din estul Ucrainei, "hohlii” a devenit o insultă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews