ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rușii sunt îndemnați de Kremlin să părăsească rețelele de socializare americane. Din cauza regulilor tot mai stricte, rușii sunt invitați să lase Facebook și Twitter și să treacă pe VKontake, o rețea de socializare rusă.

După ce Facebook a blocat conturile mai multor oficiali din Rusia, Igor Scegolev, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin le-a sugerat rușilor să intre pe rețelele de socilaizare din țara lor. Astfel, a spus oficialul de la Kremlin, conturile lor nu mai riscă sa fie blocate pentru că folosesc termeni controversați, transmite ibtimes.com.
 
Facebook a  decis să sancționeze o serie de lideri importanți din Rusia pe motiv că au folosit termenul "hohlii”, care poate fi o insultă, dar și un apelativ prietenesc, la adresa ucrainenilor.  Dar, dupa izbucnirea conflictului din estul Ucrainei, "hohlii” a devenit o insultă.