ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gruparea Statul Islamic este finanțată de 40 de țări, inclusiv de state membre G20. Acuzația a venit luni, din partea președintelui Vladimir Purtin, prezent la summit-ul G20 din Turcia. Liderul de la Kremlin a spus că informațiile privind finanțarea teroriștilor ISIS provin de la serviciile secrete ruse.

”Am dat exemple, bazate pe informațiile noastre privind finanțarea diverselor unități ale ISIS (Statului Islamic) de către persoane individuale. După cum am stabilit, acești bani provin din 40 de țări, iar printre ele se numără și state G20”, a spus Putin jurnaliștilor, conform RT.

G20 a fost creat la finele anilor '90, după criza rusă și asiatică, și regrupează principalele state industrializate și emergente din lume, care însumează 90% din Produsul Intern Brut mondial. G20 include statele membre G7, adică principalele țări dezvoltate din lume - Germania, Canada, Statele Unite, Franța, Italia, Japonia, Marea Britanie - și alte 12 state emergente - Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia și Turcia.

Cel de-al 20-lea loc este ocupat de Uniunea Europeană, reprezentată de țara care asigură la momentul întrunirii G20 președinția semestrială.