ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tensiunea dintre Rusia și Turcia a ajuns din nou la cote înalte după ce Vladimir Putin a declarat că puterea de la Ankara a doborât săptămâna trecută un bombardier rusesc aproape de frontiera siriană pentru a proteja traficul de petrol al organizației Statul Islamic.

"Avem toate motivele să credem că decizia de a doborî avionul nostru a fost dictată de dorința de a proteja aceste căi pentru transportul petrolului spre teritoriul turc", a declarat Putin într-o conferință de presă.

Răspunsul președintelui turc a venit promp, iar Recep Tayyip Erdogan a transmis că e pregătit să-și dea demisia, în cazul în care Vladimir Putin va aduce dovezi care să susțină acuzațiile potrivit cărora Ankara ar fi implicată în activitățile ilegale ale Statului Islamic de comerț cu petrol.

"Voi spune ceva foarte important... Dacă așa ceva se dovedește a fi adevărat, prestigiul pe care îl are națiunea noastră îmi va impune să renunț la funcția de șef al statului", a declarat Erdogan, citat de Al Jazeera.

Erdogan a transmis că toate părțile implicate ar trebui să rămână calme și să gândească la rece toate deciziile.