ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin a făcut mai multe declarații interesante în cadrul discursului către națiune, susținut joi în fața camerelor reunite ale Adunării Federale Ruse — Duma de Stat (camera inferioară) și Consiliul Federației (camera superioară).

Liderul de la Kremlin a precizat că Turcia va regreta ”nu o dată” ceea ce a făcut, adică doborârea de către aviația turcă a unui bombardier rus la granița turco-siriană, informează Reuters.

”Rusia nu va zăngăni din arme, dar nimeni nu ar trebui să creadă că Turcia va scăpa doar cu (restricții la) roșii”, a avertizat președintele rus, făcând referire la represaliile economice adoptate de Moscova împotriva Ankarei, între care și restricționarea importurilor de legume turcești de către Rusia.

”Să nu se aștepte nimeni la o reacție nervoasă, isterică, periculoasă pentru noi și lumea întreagă. Acest lucru nu se va întâmpla. Noi nu intenționăm și nu vom zăngăni din arme”, a asigurat Putin.

Putin a exclus un răspuns militar la gestul Turciei.

”Dacă cineva crede că, după ce a comis o crimă de război josnică — uciderea unor cetățeni ruși — va scăpa doar cu roșii sau doar cu unele restricții în construcții sau alte domenii, se înșeală amarnic”, a avertizat președintele rus, adăugând că Rusia ”nu o dată” va aminti Turciei despre cele întâmplate și aceasta va regreta nu o dată acțiunile sale.

”Se pare că Allah a decis să pedepsească clica de guvernământ din Turcia, luându-i mințile și rațiunea”, a remarcat șeful statului rus, acuzând guvernul Turciei de sprijin acordat teroriștilor.

În schimb, Putin a lăudat poporul turc precizând că în continuare Rusia are foarte mulți prieteni în această țară.

”Poporul turc este bun la suflet, harnic și talentat. Rusia are o mulțime de prieteni, vechi și de încredere, în Turcia. Și vreau să subliniez că noi nu punem semnul egalității între aceștia și o parte a elitei conducătoare de astăzi (de la Ankara), direct responsabilă de moartea militarilor noștri în Siria”, a mai spus Putin.