ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin s-a scufundat într-un batiscaf pe fundul Mării Negre, nu departe de țărmul Crimeei, pentru a observa epave ale unor corăbii ce datează din secolele IX-X, informează agenția de presă oficială TASS, care citează un reportaj al postului de televiziune Life News.

În eter au fost difuzate discuțiile dintre Putin, aflat în batiscaf, și una dintre realizatoarele proiectului, Anastasia Cernobrovina. În timpul acestor discuții, liderul rus a relatat cum studiază 'atât epave de corăbii vechi, probabil bizantine, cât și un mare număr de amfore și alte obiecte', transmite Agerpres.

Putin a subliniat că această scufundare 'este un foarte bun motiv pentru a se convinge încă o dată cât de adânci sunt rădăcinile noastre istorice, cât de adâncă este istoria relațiilor Rusiei cu întreaga lume'.

Nu este prima dată când Vladimir Putin efectuează scufundări în adâncul mărilor. Astfel, în iulie 2013, postul de televiziune rus Pervîi Kanal a difuzat imagini cu președintele rus care a urcat la bordul unui batiscaf și s-a deplasat către fregata Oleg, care zace la o adâncime de 60 de metri în Golful Finlandei (Marea Baltică).

De asemenea, în august 2011, Putin, pe atunci premier, era arătat de posturi de televiziune îmbrăcat în costum de scafandru și având în mâini două amfore antice, pe care le-ar fi descoperit chiar el, în timpul scufundărilor sale din golful Taman.