ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Vladimir Putin a actualizat strategia de securitate națională cu un nou document, în care principalele amenințări la adresa Rusiei sunt:Alianța Nord Atlantică, "revoluțiile colorate" și terorismul internațional.
 
Conform presei străine, pentru președintele rus NATO este vinovată de organizarea unei "contra acțiuni" pentru blocarea "politicii interne și externe a Moscovei". Obiectivul ar fi acela de controlare problemele internaționale globale. Nu doar Alianța Nord Atlantică este principalul dușman al Rusiei, conform strategiei de securitate națională, ci și UE. Pentru că apropierea unor state ale Uniunii Europene de NATO a dus ulterior la ciocniri între Moscova și Bruxelles.

Noua Strategie Națională de Securitate, semnată de Putin, joi, este cel mai recent dintre documentele care critică dur Alianța Nord-Atlantică. 

În 2014, Rusia a anunțat că-și modifică doctrina militară pentru a lua în considerare criza din Ucraina și prezența NATO în Europa de Est.

Consilierul liderului de la Kremlin, Mihail Popov, a declarat, la vremea respectivă că extinderea NATO din ultimii ani înseamnă că Alianța se apropie tot mai mult de granițele Rusiei și este o „amenințare externă” la adresa țării sale. Albania și Croația s-au alăturat NATO în 2009. În 2011, alianța a recunoscut patru candidați: Bosnia, Georgia, Macedonia și Muntenegru. 

Strategia Națională de Securitate a Rusiei se modifică o dată la șase ani. 

Putin vrea ca Occidentul să știe că Rusia are dreptul de a amenința foștii săi vecini din URSS, ca parte a sferei sale de influență.
 
Noua versiune a documentului spune că Rusia își întărește armata, pe fondul noilor amenințări la adresa securității naționale „care au un caracter complicat și interdependent! Documentul spune că recentele decizii ale NATO legate de întărirea potențialului armatei în jurul granițelor rusești constituie o încălcare a normelor legislației internaționale.
 
O altă amenințare, se spune in documentul menționat, sunt așa numitele "revoluții colorate", sprijinite de americani și occidentali înn spațiul ex sovietic. Exemplul ar fi sprijinirea de către Occident  a "loviturii de stat anticonstituționale din ucraina". În plus, în regiunile vecine Rusiei, se spune în document, au loc procese de militarizare și curse ale înarmării.