ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin a declarat miercuri, la Soci, că omologul său american Donald Trump nu i-a divulgat niciun fel de informații secrete șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov. Liderul de la Kremlin s-a oferit chiar să pună la dispoziția Congresului SUA transcrierea discuției purtate de cei doi săptămâna trecută la Washington.

„Dacă administrația americană o va autoriza, suntem pregătiți să furnizăm înregistrarea conversației între Lavrov și Trump Congresului și Senatului americane'', a afirmat Putin, într-o conferință de presă la Soci cu șeful guvernului italian, Paolo Gentiloni, scrie Agerpres.

„Am vorbit cu Lavrov astăzi. Voi fi obligat să-l cert pentru că nu a împărtășit aceste secrete cu noi. Nici cu mine, nici cu reprezentanți ai serviciilor de informații ruse. A fost foarte urât din partea lui'', a declarat Putin ironic.

El a respins controversa legată de potențiala divulgare de informații clasificate de către Donald Trump, afirmând că Statele Unite trec printr-o perioadă de ''schizofrenie politică'' în creștere și că lui Trump nu i se permite să-și desfășoare activitatea în mod adecvat.


Un oficial de la Kremlin, Uiri Ușakov, le-a declarat ulterior reporterilor că Moscova deține o transcriere a discuției, nu o înregistrare audio.

Doi oficiali americani au declarat luni că Trump i-a divulgat lui Lavrov informații clasificate despre o operațiune planificată a Statului Islamic, aruncând Casa Albă într-o nouă controversă la doar câteva luni după învestirea președintelui.