ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au reafirmat vineri, în cursul unei convorbiri telefonice, că doresc să lucreze în favoarea creării unui stat palestinian, a anunțat Kremlinul, la o zi de la votul ONU care condamnă recunoașterea americană a Ierusalimului drept capitală a Israelului, relatează AFP, citată de Agerpres.

Președinții rus și turc au „confirmat voința lor comună de a continua eforturile în vederea unei soluționări a conflictului israeliano-palestinian pe baza normelor dreptului internațional și a realizării dreptului poporului palestinian de a crea un stat independent'”, a anunțat Kremlinul într-un comunicat.

Din cele 193 de țări membre ale ONU, 128 au votat în favoarea unei rezoluții care condamnă decizia americană de a desemna Orașul Sfânt drept capitală a statului evreu, ce contravine poziției tradiționale americane și consensului comunității internaționale.

Aliat al SUA, Turcia face parte dintre opozanții cei mai virulenți ai deciziei președintelui Donald Trump și a susținut această rezoluție ca și Rusia.

La începutul lunii decembrie, Putin s-a declarat 'profund preocupat' după anunțul făcut de Trump, lansând părților implicate în conflictul israeliano-palestinian un apel la 'reținere' și dialog.

Adunarea Generală a ONU a adoptat joi o rezoluție care solicită Statelor Unite să-și retragă decizia de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a statului Israel, notează agențiile de presă internaționale. Rezoluția a fost adoptată cu votul favorabil a 128 de țări membre, nouă voturi contra și 35 de abțineri.