ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin speră că gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat până la sfârșitul acestui an sau în primul trimestru din 2021, după ce sancțiunile impuse de SUA au întârziat construcția, transmite Reuters.

Termenul inițial de finalizare a proiectului era primul semestru din 2020. În decembrie, președintele american Donald Trump a promulgat legea ce impune sancțiuni companiilor implicate în construirea gazoductului rus Nord Stream 2. Imediat, principalul subcontractor al consorțiului Nord Stream 2 AG, firma elvețiano-olandeză Allseas, a suspendat activitățile care vizau amplasarea de conducte.„Noi, desigur, vom putea finaliza singuri construcția, fără implicarea partenerilor străini", a declarat sâmbătă, Putin, la o conferință de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel.

Merkel a adăugat: „Cred că acest proiect este justificat de noile reglementări europene și, prin urmare, ar trebui finalizat”, informează Agerpres.
 
Făcând abstracție de Nord Stream 2, Germania și alte state europene „sunt interesate să-și diversifice aprovizionarea cu gaze naturale și vor continua să acționeze în această direcți”, a declarat Merkel.

Luna trecută, consorțiul Nord Stream 2 AG, care este în spatele gazoductului cu același nume, a informat că mai sunt de amplasat aproximativ 160 de kilometri din conducta de gaze care va face legătura între Rusia și Europa.
 
Până acum au fost amplasate conducte cu o lungime de 2.300 de kilometri în cadrul proiectului Nord Stream 2 iar la finalizare gazoductul va avea o lungime totală de 2.460 de kilometri. Gazoductul Nord Stream 2 reprezintă o investiție de 11 miliarde de dolari, finanțată jumătate de Gazprom și jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall Dea, Engie, Uniper și Shell).