ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președinții rus și american, Vladimir Putin, respectiv Donald Trump, au discutat luni în cursul unei convorbiri telefonice despre posibilitatea unei cooperării între Rusia și SUA în lupta împotriva coronavirusului și despre consultări asupra petrolului, a anunțat Kremlinul, citat de AFP și Reuters, potrivit  Agerpres.

Cei doi șefi de stat au declarat că sunt „grav îngrijorați de amploarea propagării coronavirusului în lume” și s-au informat reciproc despre măsurile luate în țările lor, potrivit unui comunicat al Kremlinului. „Posibilitatea unei cooperări mai strânse între cele două țări în această problemă a fost de asemenea discutată”, conform aceluiași document.

Vladimir Putin și Donald Trump au discutat și despre situația actuală a pieței mondiale a petrolului și au convenit „asupra desfășurării unor consultări ruso-americane cu privire la acest subiect la nivel de miniștri ai energiei” din cele două țări, a indicat Kremlinul.

Rusia a decretat luni izolarea capitalei, Moscova, și a mai multora dintre regiunile sale în cadrul eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus.

SUA au devenit în prezent țara cu cele mai multe cazuri confirmate – peste 143.000 luni dimineața – și peste 2.500 de morți.

Prețul la petrol s-a prăbușit în ultimele săptămâni din cauza unei scăderii puternice a cererii și a războiului prețurilor dintre Rusia și Arabia Saudită.