ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Vladimir Putin va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său american, Donald Trump, cu ocazia summitului G20 din orașul german Hamburg, anunță Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de site-ul agenției Tass.

Precizările au fost făcute după ce, săptămâna trecută, Moscova și Washingtonul anunțaseră că prima întâlnire între Vladimir Putin și Donald Trump nu va fi una de tip bilateral, ci discuții informale cu ocazia summitului G20.

Administrația de la Washington nu a confirmat încă organizarea întrevederii bilaterale.

Iuri Ușakov, consilier prezidențial rus, a declarat că întrevederea, „așteptată de toată lumea”, va avea loc vineri, în Germania.

Relațiile între Rusia și SUA se află la cel mai scăzut nivel după înăsprirea sancțiunilor de către Washington la adresa Moscovei pentru implicarea în criza ucraineană.

În același timp, Moscova a denunțat ferm lansarea de către SUA a 59 de rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, ca represalii pentru un presupus atac cu arme chimice la Khan Shaykhun, provincia Idlib, în luna aprilie, atac atribuit de Occident regimului sirian, dar pe care Damascul îl neagă.

Ca reacție, Rusia a întrerupt pentru scurt timp coordonarea militară cu SUA în Siria pentru evitarea incidentelor între forțele armate ale celor două țări.