Valorile liberale au devenit demodate pentru că au fost respinse de majoritatea popoarelor din statele occidentale. Declarația îi aparține președintelui Vladimir Putin, care consideră că Angela Merkel a facut o greșeală enorma adoptând politici liberale față de imigranții din Orientul Mijlociu, scrie BBC.


„Această idee liberală presupune că nu trebuie făcut nimic. Migranții pot ucide, jefui și viola cu impunitate, deoarece drepturile lor de migranți trebuie protejate”, a spus președintele rus, intr-un interviu pentru Financial Times.

El a adăugat: „Fiecare crimă trebuie să-și primească pedeapsa. Ideea liberală a devenit caducă. A intrat în conflict cu interesele majorității covârșitoare a populației”.

Putin a mai afrimat că Rusia nu este homofobă, dar ușurința cu care Occidentul tratează homosexualitatea și mobilitatea de gen, permițând copiilor să aibă mai multe genuri, i se par „excesive”.

„Valorile tradiționale sunt mult mai stabile și mult mai importante pentru milioane de oameni decât această idee liberala, care, în opinia mea, e pe cale de dispariție”, a mai spus liderul de la Kremlin.

În timp ce comentariile lui Putin au provocat consternare printre elitele occidentale liberale,  remarcile făcute de Dalai Lama, spun, în alte cuvinte, același lucru.

Liderul spiritual tibetan a declarat pentru BBC că nu dorește ca Europa să devină „musulmană” sau „africană”, afirmând că majoritatea „refugiaților” ar trebui să se întoatrcă acasă pentru a „păstra Europa pentru europeni"

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews