ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știți că Forumul Economic de Est al Rusiei – un forum foarte important pentru dezvoltarea parteneriatelor Sberbank public-privat în Est – urmează regulile dictate de Organizația Mondială a Sănătății, o organizație care lucrează neobosit pentru a proteja sănătatea la nivel mondial? - scrie bloggerul specializat pe Rusia Edward Slavsquat, care prezintă detalii despre acest Forum.  

Cine s-a deranjat să citească site-ul Forumului Economic de Est înainte de a ajunge la Vladivostok pentru a stabili conexiuni cu Sberbank?


În cazul celor netestați încă există soluție: pentru cei care participă la conferință vor exista mai multe stații de testare, care „vor funcționa de dimineața devreme până seara târziu”, a declarat guvernatorul Primorski Krai, Oleg Kozhemyako, pentru TASS.

Presa de stat a explicat:

Fără un rezultat negativ la testul PCR la un laborator acreditat de Rospotrebnadzor, insignele cu nume nu vor fi activate. Participanții la ședința plenară vor prezenta teste suplimentare.
 
Președintele Rusiei Vladimir Putin este cel care urează pe site bun venit tuturor participanților. Dar dacă vor să-l și vadă aceștia vor trebui să se PCR-izeze de două ori.
 
„Un singur test este suficient pentru a participa la toate evenimentele Forumului, cu excepția sesiunii plenare și a evenimentelor la care participă președintele Federației Ruse. Participanții la sesiunea plenară trebuie să efectueze testul PCR cu 24 de ore înainte de eveniment.”, se scrie la secțiunea dedicată testării PCR.
 
De asemenea, „în cazul în care un participant ajunge la locul de desfășurare a conferinței cu o mașină personală acreditată și cu un șofer, atunci șoferul trebuie să susțină și el testul PCR. Participantul trebuie să înregistreze șoferul pentru testare în contul său personal de la Roscongress.”
 
Interesant de observat că statutul de vaccinat pare să nu conteze, deși pe site-ul oficial se mai afirmă că „toți participanții trebuie să trimită informații privind statutul lor de imunitate COVID-19 (prezența/absența anticorpilor și informații despre vaccinare) în secțiunea COVID-19 din contul personal Roscongress.”

Iată și câteva dintre multele subiecte interesante despre care puteți afla la acest forum (dar numai dacă aveți o insignă activată):

Obiectivele legate de climă: Limitele posibilităților

[…] În condițiile actuale, este mult mai dificil să menținem pașii și eforturile necesare pentru a promova agenda climatică în Rusia. [Proiectul] decarbonizării poate fi continuat împreună cu noi parteneri și cu ajutorul unor noi proiecte în Est și în țările din Asia-Pacific. Cooperarea cu China devine foarte promițătoare. Ce provocări și oportunități din punct de vedere al reglementării carbonului poate aduce companiilor întoarcerea către Est?

Moderator:

Andrey Sharonov – director executiv, Alianța Națională ESG

Paneliști:
Irina Bakhtina — Director Dezvoltare Durabilă, RUSAL
Tatiana Zavyalova - Vicepreședinte senior pentru ESG, Sberbank (online)

Multe agende privind clima, sustenabilitatea și ESG. (Alianța Națională ESG a fost creată de cel mai prietenos bancher al Rusiei, Herman Gref.)

Dacă aveți o insignă activată, sunteți, de asemenea, invitat să participați la o masă rotundă despre crearea „ratingurilor sociale” pentru companiile rusești:

Dezvoltarea durabilă a statului și a afacerilor: despre cei care privesc spre viitor

În Rusia, mai multe companii își ,manifestă deja responsabilitatea pentru viitorul țării, al regiunii și orașului în care lucrează, precum și al forței de muncă. Guvernul este gata să sprijine afacerile responsabile. În acest scop, se implementează un proiect de introducere a unui rating social al companiilor (rating EPS).

Acesta oferă o evaluare universală cu scopul de a dezvolta nivelul de fiabilitate al unei afaceri, precum și responsabilitatea socială și de mediu. În plus, Rusia dezvoltă în prezent un standard pentru capitalul social al întreprinderilor bazat pe principiile afacerilor responsabile.

Au alte țări un rating social al companiilor și un standard pentru capitalul social al afacerilor? Ce măsuri de sprijin ar putea încuraja companiile să investească în atingerea obiectivelor de dezvoltare națională ale Rusiei? Cum poate fi luată în considerare experiența dobândită de asociațiile de afaceri și de companiile lider, care fac parte din agenda ESG, în implementarea noilor inițiative?

Există și un seminar despre cum BRICS să devină mai ecologic și durabil. Este moderată de un tip de la Sberbank:

Provocările globale ale agendei ecologice: testul rezilienței și un catalizator al cooperării între țările BRICS

Motto-ul celui de-al 15-lea Summit BRICS desfășurat la Johannesburg în perioada 22-24 august 2023, „BRICS și Africa: un parteneriat pentru o creștere reciprocă accelerată, dezvoltare durabilă și multilateralism incluziv”, stabilește un nou vector către dezvoltarea durabilă a țărilor membre ale BRICS, care au resurse uriașe și potențial de creștere exponențială, dar se confruntă cu provocări globale, cum sunt diferite riscuri climatice și sociale.

Deși trecerea la un model de dezvoltare mai durabil în țările BRICS este o sarcină multidimensională, există deja tendința de a accelera aceast curent, atât la nivel internațional, cât și la nivel regional. Care sunt noile provocări climatice cu care vor trebui să se confrunte țările BRICS? Ce pași fac țările BRICS pentru a implementa tranziția în domeniul energiei și a asigura sustenabilitatea economică? Ce putem învăța unii de la alții? Cum pot țările BRICS să folosească noile oportunități de cooperare în domeniul inovației ecologice și al dezvoltării bazate pe emisii scăzute de carbon? […]

Moderator:
Alexander Vedyakhin — Prim-vicepreședinte al Comitetului executiv, Sberbank

Directorul executiv al Centrului pentru Industria Sănătății, de la Sberbank, Victor Ushakov, va discuta despre ce fel de date trebuie colectate pentru a proteja sănătatea publică:

Planificarea Teritorială în Sistemul de Sănătate

[…] Cum putem gestiona corect resursele și planifica în mod corect locația infrastructurii medicale? Ce date sunt necesare și ce organisme guvernamentale trebuie să participe la crearea unui sistem optim pentru oferirea de îngrijiri medicale populației?

De ce cea mai prietenoasă bancă din Rusia are un Centru pentru industria sănătății? Oh, cred că știm cu toții de ce.

De asemenea, discuțiile în panel vor explora modul în care Mussolini – pardon, parteneriatele public-privat – pot ajuta la dezvoltarea Districtului Federal din Orientul Îndepărtat al Rusiei:

Noile condiții de dezvoltare economică necesită consolidarea eforturilor tuturor părților interesate pentru a stabili o abordare optimă și a favoriza interacțiunile pentru îndeplinirea obiectivelor strategice de dezvoltare economică, privind piața financiară și reînnoirea infrastructurii. Aceasta presupune luarea în considerare a oportunităților și limitărilor PPP-urilor.

Printre participanți se numără Anna Baginskaya, directorul general al Centrului PPP [public-private partnerships] al Sberbank. Sberbank are, cu siguranță, o mulțime de centre.
 

Întâmpinarea oficială a lui Vladimir Putin: