ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin va efectua joi o vizită oficială la Budapesta, unde se va întâlni cu premierul Viktor Orban, cei doi lideri dorind să impulsioneze proiecte economice comune importante, a anunțat Kremlinul.

„În cadrul discuțiilor de la Budapesta cu premierul ungar Viktor Orban se vor aborda modalitățile de punere în practică a acordurilor convenite în cursul vizitei la Moscova din 17 februarie 2016”, a semnalat președinția rusă într-un comunicat, amintind de ultima vizită a premierului ungar în capitala rusă, informeaza Agerpres.

În același text se mai menționează că în întrevederea dintre Orban și Putin se va acorda „o atenție specială chestiunilor legate de promovarea proiectelor comune de anvergură la capitolul economico-social, precum și consolidării legăturilor culturale și umanitare'.

Relația dintre Putin și Orban este excelentă, deși Ungaria s-a alăturat sancțiunilor instituite de Uniunea Europeană împotriva Rusiei ca urmare a politicii Kremlinului față de Ucraina.

Totuși, șeful executivului ungar s-a pronunțat în favoarea ridicării acestor sancțiuni despre care a spus că au provocat Ungariei pierderi de miliarde de dolari. Întâlnirea de joi va fi a treia reuniune bilaterală Putin-Orban.