ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător al Curții Supreme a Statelor Unite a oferit vineri președintelui Donald Trump o victorie parțială temporară în Pennsylvania prin decizia conform căreia buletinele de vot sosite prin poștă după 3 noiembrie în acest stat să fie tratate separat de alte buletine de vot, informează AFP.

Magistratul conservator Samuel Alito nu a ordonat însă oprirea numărătorii acestor buletine de vot, așa cum dorește tabăra republicană a președintelui, care nu își permite să piardă în acest stat-cheie.

Legea electorală din Pennsylvania permite numărarea buletinelor de vot expediate până marți, 3 noiembrie, și care au sosit în termen de trei zile după data scrutinului.

Decizia judecătorului Alito confirmă ordinul dat înainte de scrutin de autoritățile locale de a număra separat aceste buletine pentru a le putea retrage din total dacă ar urma să fie invalidate.

Cererea a fost depusă de Partidul Republican din Pennsylvania, care consideră că nu sunt valide aceste voturi - aproximativ 4.000 de voturi. Așa cum au explicat legiuitorii republicani într-un comunicat de presă publicat în ziua alegerilor, secretarul de stat a asigurat Curtea Supremă a SUA în timpul ședințelor din 28 octombrie că buletinele de vot care vor ajunge după închiderea urnelor vor fi păstrate separat. Cu toate acestea, la 1 noiembrie, secretarul de stat a emis directive care contravin direct celor promise Curții Supreme a SUA, permițând efectiv ca buletinele de vot care au sosit târziu să se amestece cu cele care au sosit la timp.
 
Un videoclip distribuit de mulți conservatori, dar și de susținătorii lui Donald Trump din Europa, asigură că votul prin poștă al unui om pe nume William Bradley, născut în 1902 și decedat în 1984 , a fost numărat drept valabil.Dovada acestei posibile fraude se află în baza de date electorală a statului Michigan.
 
Prin introducerea informațiilor pentru William Bradley, născut în martie 1902 într-o zonă din Detroit, se poate vedea că este încă înregistrat pe lista alegătorilor și chiar că un buletin de vot a fost trimis de acea persoană. Profilul său arată că este „înregistrat pe lista alegătorilor poștali permanenți” și că primește un formular de vot la fiecare scrutin.