Forțele israeliene au împușcat mortal vineri trei palestinieni și au rănit alți 150, au anunțat responsabili medicali, în urma protestelor declanșate de decizia Statelor Unite de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a statului Israel, și aflate deja în a doua săptămână, transmite Reuters.

Cele mai multe victime s-au înregistrat în Fâșia Gaza, unde mii de palestinieni s-au strâns pentru a arunca cu pietre asupra soldaților israelieni aflați dincolo de bariera de beton și metal care închide ermetic frontiera enclavei palestiniene cu Israel.
 
Potrivit surselor medicale, doi protestatari, dintre care unul aflat în scaun cu rotile, au fost uciși, iar 145 au fost răniți, scrie agerpres.ro.

În Cisiordania ocupată, un protestatar a fost ucis și alți cinci au fost răniți de tiruri israeliene, au indicat medici.

Conform militarilor israelieni, unul din palestinieni a fost împușcat după ce a înjunghiat și rănit, nu foarte grav, un membru al echipei lor.

Martori citați de Reuters afirmă că palestinianul avea asupra lui un cuțit și purta ceea ce părea a fi o centură explozivă. Un medic palestinian a afirmat însă că centura era falsă.

Potrivit armatei israeliene, în jur de 3.500 de palestinieni au manifestat violent, vineri, în apropierea frontierei cu Fâșia Gaza. Soldații au făcut uz de mijloace antirevoltă și au tras în mod selectiv asupra celor mai violenți protestatari, a indicat armata, într-un comunicat. Acesta mai precizează că 2.500 de palestinieni au luat parte la revolte în Cisiordania, aruncând cauciucuri în flăcări și bombe incendiare împotriva soldaților și polițiștilor de frontieră, care au răspuns atacurilor.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews