ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Forțele israeliene au împușcat mortal vineri trei palestinieni și au rănit alți 150, au anunțat responsabili medicali, în urma protestelor declanșate de decizia Statelor Unite de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a statului Israel, și aflate deja în a doua săptămână, transmite Reuters.

Cele mai multe victime s-au înregistrat în Fâșia Gaza, unde mii de palestinieni s-au strâns pentru a arunca cu pietre asupra soldaților israelieni aflați dincolo de bariera de beton și metal care închide ermetic frontiera enclavei palestiniene cu Israel.
 
Potrivit surselor medicale, doi protestatari, dintre care unul aflat în scaun cu rotile, au fost uciși, iar 145 au fost răniți, scrie agerpres.ro.

În Cisiordania ocupată, un protestatar a fost ucis și alți cinci au fost răniți de tiruri israeliene, au indicat medici.

Conform militarilor israelieni, unul din palestinieni a fost împușcat după ce a înjunghiat și rănit, nu foarte grav, un membru al echipei lor.

Martori citați de Reuters afirmă că palestinianul avea asupra lui un cuțit și purta ceea ce părea a fi o centură explozivă. Un medic palestinian a afirmat însă că centura era falsă.

Potrivit armatei israeliene, în jur de 3.500 de palestinieni au manifestat violent, vineri, în apropierea frontierei cu Fâșia Gaza. Soldații au făcut uz de mijloace antirevoltă și au tras în mod selectiv asupra celor mai violenți protestatari, a indicat armata, într-un comunicat. Acesta mai precizează că 2.500 de palestinieni au luat parte la revolte în Cisiordania, aruncând cauciucuri în flăcări și bombe incendiare împotriva soldaților și polițiștilor de frontieră, care au răspuns atacurilor.