ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul imigranților ilegali care au sosit pe continentul european de la începutul anului în curs a ajuns la 237.000, a confirmat vineri Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), în timp ce comisarul european pentru imigrație, Dimitris Avramopoulos, a declarat că Europa se confruntă cu cea mai gravă criză a refugiaților după al Doilea Război Mondial, transmite Agerpres.

Pe tot parcursul anului trecut, numărul imigranților clandestini ajunși în Europa a fost de circa 219.000. Aceștia provin din zone de conflict, precum Siria sau Afganistan, dar majoritatea vin din țări africane motivați de dorința de a găsi un trai mai bun în Europa.

În Grecia au sosit anul acesta 135.000 de imigranți clandestini, iar în Italia aproape 94.000. Pe ansamblu, cei mai mulți imigranți ilegali vin din Eritreea (circa 25.000 anul acesta), Nigeria (12.000), Somalia, Siria, Gambia și Bangladesh. 
 
Mai mult de 2.500 de persoane au fost închise pentru mai bine de 24 de ore de autorităţile greceşti pe un stadion din oraşul Kos, din sud-estul insulei cu acelaşi nume, după ce marţi au avut loc proteste violente din cauza unor proceduri de înregistrare.

După ce iniţial, potrivit publicaţiei Daily Mail, 1.500 de persoane au participat marţi la o procedură de înregistrare pentru a primi alimente şi apă, ulterior, numărul acestora a crescut la 2.500. Cei mai mulţi imigranţi sunt cetăţeni sirieni şi afgani care au venit dinspre coasta Turciei spre insula Kos, traversând Marea Mediterană. Potrivit autorităţilor greceşti, mai mult de 7.000 de imigranţi au sosit în insula Kos pe parcursul lunii iulie.