Războiul Budapestei cu magnatul Soros în cazul migranților se duce și in legislativul UE. Ungaria susține că cei care ar promova acum politicile pro migrație ale lui Soros ar fi eurodeputații din Grupul RENEW din Parlamentul European, grup codus de Dacian Cioloș.
 
Grupul RENEW din Parlamentul European, din care face parte și partidul Momentum din Ungaria, vrea să implementeze „Planul Soros”, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar al FIDESZ din legislativul ungar, potrivit HungaryToday. Câteva componente ale pachetului de propuneri ale celor de la Renew Europe, arătă modul în care UE ar trebui să abordeze migrația, sunt „destul de cunoscutte deja din planul Soros”, a declarat János Halász.

„Scopul liberalilor este ca Europa să devină un continent de imigranți și o societate deschisă, precum și să se aplice cotele obligatorii privind distribuirea imigranților în fiecare țară membră a UE și să se atribuie o influență mai mari organizațiilor finanțate de Soros în domeniul gestionării migrației. De asemenea, liberalii vor să acorde cetățenie imigranților, care ar beneficia implicit de drept de vot, iar astfel, într-un timp scurt, întreaga cultură a Europei s-ar transforma. Liberalii mai vor să accelereze procesul de colonizare cu imigranți și de reîntregire a familiilor și să diminueze competențele statelor naționale pe parcursul procesării cererilor depuse de imigranți”, a adăugat oficialul ungar.
 
El susține că „intenția liberarilor este de a pregăti țările membre UE pentru primirea imigranților și pentru gestionarea situației acestora, și nu pentru stoparea acestui fenomen. Pentru că ei cred că migrația este un lucru fundamental bun și o oportunitate”.

„Am auzit aceste propuneri în repetate rânduri din partea rețelei Soros și de la partidele pro-migrație, iar acum liberalii vor încerca din nou, sub forma unui plan de măsuri gata pregătit, să le implementeze din interiorul noului Parlament European”, a mai spus János Halász.

El a adăugat că acest plan este periculos pentru întreaga Europă, deci inclusiv pentru Ungaria. „Nu există nicio îndoială„, a susținut János Halász, că partidele ungare din opoziție, printre care și Momentum, se vor alinia acestei propuneri pro-migrație, „împotriva voinței cetățenilor Ungariei”.

Budapesta a criticat constant politicile Uniunii Europene în domeniul migrației. Șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, a acuzat in repetate rânduri că politicile „iresponsabile și dăunătoare” ale Bruxellesului au avut ca rezultat sosirea a milioane de migranți ilegali pe continent. El a ținut să evidențieze că peste 300 de persoane au murit în mai mult de 30 de atacuri teroriste comise de persoane cu un trecut migratoriu.
Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews