Zilele trecute, NATO a trimis 1300 de militari - români, americani și britanici - la granița de nord-est a Poloniei. Staționați la o bază de lângă Orzysz, oraș aflat în apropiere de enclava rusă Kaliningrad, soldații au ca misiune securizarea uneia dintre cele mai sensibile granițe ale Alianței.

România participă la această operațiune NATO cu 120 de militari.

Pe pagina sa oficială de facebook, „Misiunea SUA la NATO” a difuzat recent un film de prezentare a acestui eveniment, însoțit de următorul text:

„Grupul de luptă condus de Statele Unite în sprijinul îmbunătățirii prezenței NATO #eFP a sosit în Orzysz, Polonia! 

Aflați mai multe despre soldații americani, britanici și «Romananian» care fac parte din grupul de luptă.

«Un grup de luptă dintr-o multinațională de soldați și Aliați, împreună în estul Poloniei... acesta e unul dintre acele lucruri pe care le privești și spui: ce o mare oportunitate ... de a fi primul grup de aici.» - LTC Steven Gventer, comandantul grupului de luptă din Polonia" 

Din partea soldaților „Romananian”, în filmulețul de prezentare apar doi ofițeri, tată și fiu, ambii prezenți la operațiunea militară din Polonia.
 
Greșelile involuntare, ce apar din cauza neatenției sau a grabei cu care postezi un text, sunt inerente. Se pot întâmpla oricui, chiar și celor de la „U.S. Mission to NATO”. Dar postarea este publică de vineri. Și este de neînțeles cum de nimeni nu a simțit nevoia să corecteze eroarea!    

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews