ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacurile aeriene tot mai intense par să fi afectat serios gruparea teroristă Statul Islamic. Jihadiștii au decis să taie salariile combatanților "din motive excepționale", scrie ziarul Il Giornale.

Salariile combatanților organizației teroriste Stat Islamic au fost reduse cu 50% ca efect al bombardamentelor internaționale efectuate în Siria și Irak, care au afectat afacerile ilegale cu petrol.  "În contextul situației excepționale cu care se confruntă organizația Stat Islamic, s-a decis reducerea la jumătate a salariilor mujahedinilor", se arată într-un comunicat al organizației teroriste tradus și difuzat de expertul Aymenn Jawad al-Tamimi, de la Forumul pentru Orientul Mijlociu.

Salariile teroriștilor care participă la luptele din Siria și Irak sunt cuprinse între 200 și 300 de dolari. Militanții teroriști primesc salariile în două tranșe lunare, notează International Business Times.