Persecuția creștinilor din anumite colțuri ale lumii se află la niveluri apropiate de un „genocid”, potrivit unui raport comandat de ministrul britanic de externe Jeremy Hunt, scrie bbc.news.

Raportul a estimat că una din trei persoane suferă de persecuție religioasă. În plus, impactul principal al „actelor de genocid împotriva creștinilor este exodul”, creștinismul confruntându-se cu „ștergerea” unor părți din Orientul Mijlociu
 
Documentul este „cu adevărat o trezire la realitate. Trebuie să realizăm - și acest lucru este arătat foarte clar de raport - că cel mai persecutat grup religios sunt creștinii”, a declarat șeful diplomației britanice. Hunt a mai spus că, cel mai probabil,  „corectitudinea politică” a jucat un rol în problema aceasta.

De asemenea, documentul atrage atenția că religia „riscă să dispară” în unele părți ale lumii, punând accentul pe faptul că  in Palestina creștinii reprezintă mai puțin de 1,5% din populație, în timp ce în Irak numărul lor a scăzut de la 1,5 milioane, înainte de 2004,  la mai puțin de 120. 000 .

„Dovezile arată nu numai răspândirea geografică a persecuției anticreștine, ci și gravitatea ei care sporește de la an la an", se spune în raport.

„În unele regiuni, nivelul și natura persecuției se apropie, fără îndoială, de îndeplinirea definiției internaționale a genocidului, în conformitate cu cea adoptată de ONU”, concluzionează autorii raportului.

Ministrul britanic de Externe a comandat o analiză asupra creștinismului anul trecut, în decembrie,  după celebrul caz al Asiei Bibi, o femeie creștină condamnată la moarte pentru blasfemie, ulterior eliberată din închisoare, după ce a fost achitată de un tribunal din Pakistan.

Hunt, care se află într-un turneu de o săptămână în Africa, a declarat că că guvernele „au dormit în post” în cazul persecuției creștinilor, dar că acest raport și atacurile din Sri Lanka „i-au trezit pe toți cu un șoc uriaș”.

El a adăugat: ”Ceea ce am uitat în această atmosferă de corectitudine politică este că, de fapt, creștinii persecutați sunt printre cei mai săraci oameni de pe planetă. În Orientul Mijlociu, populația de creștini era de circa 20%, acum este 5%.”, a adăugat Jeremy Hunt.

Constatările documentului vin după ce 359 de persoane au fost ucise și peste 500 au fost rănite în atacuri comise la hoteluri și biserici din Sri Lanka, în Duminica Paștelui catolic.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.