ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania a cheltuit suma record de 23 de miliarde euro (25,65 miliarde dolari) în 2018 pentru a facilita integrarea a peste un milion de refugiați în țările de origine și a combate cauzele migrației peste hotare, relevă un raport guvernamental de la Berlin, citat luni de Reuters. Raportul vine în contextul în care cancelarul german este supus unui tir de critici privind „politica ușilor deschise”, în urma căreia sute de mii de refugiați au intrat în Germania în ultimii ani, scrie RT.

Această categorie de cheltuieli a crescut astfel cu 11% față de anul 2017, când s-a ridicat la 20,8 miliarde euro, potrivit documentului de lucru elaborat de Ministerul de Finanțe german.

Această creștere a fost mai ales urmarea sporirii cheltuielilor publice privind măsurile destinate ținerii migranților în fara Uniunii Europene și ameliorării condițiilor de trai în țările de origine.
Executivul federal german a cheltuit 7,9 miliarde de euro în 2018 pentru măsurile de combatere a cauzelor migrației.


În cursul anului trecut, landurile germane, care sunt principalele responsabile pentru integrarea migranților sosiți din țări ca Siria, Irak și Afganistan, au primit 7,5 miliarde euro de la guvernul federal, ceea ce înseamnă cu 14% mai mult decât în 2017.

Raportul anual privind impactul integrării refugiaților și a migranților va fi analizat miercuri în ședința săptămânală a guvernului condus de cancelarul Angela Merkel