ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou raport al Comitetului Senatului SUA susține că Hunter Biden, fiul candidatatului democrat Joe Biden la alegerile prezidențiale, a plătit femei care aveau legături cu „prostituția din estul Europei sau cu cercuri de trafic de persoane”, informează Breitbart.
 
Publicat miercuri de Comitetul Senatului pentru Securitate Internă și Afaceri Guvernamentale și Comitetul Senatului pentru Finanțe,  raportul susține că Hunter Biden a făcut o serie de tranzacții financiare discutabile, expunându-l pe el și pe familia sa la posibil șantaj și probleme de contraspionaj. 
 
Raportul celor două comitete, care numără peste 80 de pagini, confirmă într-o notă de subsol că Hunter Biden „a trimis mii de dolari” persoanelor implicate într-un „posibil trafic de persoane”, asociate cu industria divertismentului pentru adulți sau asociate cu prostituția.

Din raport:

Înregistrările menționează că este un fapt documentat faptul că Hunter Biden a trimis bani femeilor nerezidente din Statele Unite, care sunt cetățeni ai Rusiei și Ucrainei. Ulterior, acestea au transferat aceste fonduri pe care le-au primit de la Hunter Biden unor persoane din Rusia și Ucraina. Înregistrările menționează, de asemenea, că unele dintre aceste tranzacții sunt legate de ceea ce „pare a fi o rețea prostituție din Europa de Est sau o rețea de trafic de persoane”.

Raportul face trimitere și la o serie de informații publice existente despre presupusa implicare a lui Biden în serviciile de prostituție, pe care acesta nici nu le confirmă, nici nu le infirmă.  
 
Legături cu miliardara Rusiei

Deși în document cele două comitete își exprimă îngrijorarea cu privire la  banii pe care i-ar fi plătit Biden, nu se spune exacat care sunt persoanele ce au avut legături cu fiul fostului vicepreședinte Joe Biden.
Raportul a mai dezvăluit că Biden a avut o „relație financiară” cu văduva unui primar din Moscova, care a fost destituit din cauza acuzațiilor de corupție.

De asemenea, potrivit Daily Mail, în document se arată că, la 14 februarie 2014, de Ziua Îndrăgostiților, compania lui Hunter Biden, Rosemont Seneca Thornton, a primit suma de 3,5 milioane de dolari de la Elena Baturina, miliardară rusă, văduvă a fostului primar din Moscova, Yuri Luzhkov.

Baturina, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, este cea mai bogată femeie din Rusia. O mare parte din averea ei a fost construită cu firma de construcții Inteco, care a dominat activitatea de construcții din Moscova, datorită contractelor guvernamentale profitabile.

În 2010, președintele Rusiei l-a concediat pe Luzhkov pentru acuzațiile de corupție, care nu au fost niciodată dovedite în instanță.

Baturina, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, este cea mai bogată femeie din Rusia. O mare parte din averea ei a fost construită cu firma de construcții Inteco, care a dominat activitatea de construcții din Moscova, datorită parțial contractelor guvernamentale profitabile.

Raportul celor două comitete precizează, de asemenea, că în perioada 6 mai 2015 - 8 decembrie 2015, Baturina a trimis, prin poștă,  391.968,21 dolari către un cont bancar aparținând BAK USA LLC, un startup de tehnologie cu sediul în Buffalo, New York.
Nouă dintre cele 11 tranzacții, în valoare totală de 241.797,14 dolari, au fost trimise mai întâi din conturile lui Baturina într-un cont bancar Rosemont Seneca Thornton, care apoi a fost transferat în bani către BAK SUA, potrivit
raportului.
 
În octombrie 2015, un oficial al Departamentului de Stat, Amos Hochstein, își exprima îngrijorarea față de vicepreședintele Biden și Hunter Biden, considerând că poziția Burisma favorizează dezinformarea practicată de Rusia și riscă să submineze politica SUA în Ucraina.

Hunter Biden se afla în consiliul de administrație al companiei ucrainene Burisma în momentul în care proprietarul companiei ar fi plătit 7 milioane de dolari oficialilor de la Kiev pentru a-l convnge pe procurorul general ucrainean să renunțe la ancheta împotriva sa.