ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Marea Britanie nu mai e o țară creștină și ar trebui să înceteze să se comporte ca și cum ar fi. Aceasta este concluzia unui raport al Comisiei pentru Religie și Credință în viața publică, prezidată de fostul judecător, baroneasa Elizabeth Butler-Sloss. 

După o analiză de doi ani, care a implicat principalii lideri religioși ai țării, Comisia a ajuns la concluzia că declinul continuu al prezenței credincioșilor creștini în biserici și ascensiunea Islamului și a altor religii ar trebui să ducă la o "nouă așezare" a religiei în Regatul Unit, oferind un spațiu mai mare instituțiilor și vocilor laice și celor care aparțin unor culte non creștine.
 
Raportul citat de The Telegraph a fost vehement criticat de diverși exponenți ai guvernului, care îl consideră "o gravă dezinformare". Biserica Anglicană apreciază concluziile Comisiei drept "influențate" de pozițiile umaniste.
Aceeași Comisie afirmă că, printre altele, școlile religioase sunt "divizate din punct de vedere social" și sugerează abolirea criteriilor de admitere a elevilor pe baza religiei. Până și orele de religie în școală ar trebui să se transforme în "timp de reflecție".


În plus, raportul consideră că se impune scăderea numărului de epsicopi anglicani prezenți în Camera Lorzilor în favoarea imamilor, rabinilor, a pastorilor evanghelici și a reprezentanților altor religii non creștine.