ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul federal al Germaniei și mass-media mainstream sunt în corzi, în urma apariției unui raport în care se vorbește de exagerarea pandemiei de coronavirus, document ajuns pe masa Ministerului de Interne, dar pe care autoritățile germane refuză să-l comenteze. Cel care l-a „scurs” în spațiul public, Stephan Kohn, este un înalt funcționar german, iar după ce s-a decis să-l dea presei a fost zburat din post.

Raportul de 93 de pagini intitulat „Analiza managementului crizelor” a fost elaborat de un grup științific, desemnat de ministrul de Interne, și format din experți medicali din mai multe universități germane.

Pasajele-cheie ale raportului sunt următoarele

- Pericolul Covid-19 a fost supraestimat: În niciun caz, pericolul prezentat de noul virus nu a depășit nivelul normal.
 
- Oamenii care mor din cauza covid-19 sunt, în esență, cei care, statistic, ar fi murit anul acesta, deoarece au ajuns la sfârșitul vieții, iar corpurile lor slăbite nu mai pot face față stresului zilnic (inclusiv celor aproximativ 150 de viruși care circulă în prezent).
 
- La nivel mondial, într-un sfert de an, nu au existat mai mult de 250.000 de decese din cauza Covid-19, comparativ cu cele 1,5 milioane de decese [25.100 în Germania] în timpul valului de gripă din anii 2017/18.
 
- Pericolul este, evident, dar nu mai mare decât cel al multor altor virusuri. Nu a fost mai mult decât o alarmă falsă.

- Avem, cel mai probabil, de-a face cu o alarmă falsă globală, care a rămas nedetectată mult timp”.

Totodată, raportul se concentrează asupra „consecințelor multiple ale măsurilor dispuse în cazul pandemiei de coronavirus”, avertizând că acestea sunt „grave”. Documentul estimează că mai multe persoane mor din cauza măsurilor impuse de stat decât de noul coronavirus.

Motivul: Sistemul german de asistență medicală, axat  doar pe  cazurile de Coronavirus, amână operații și intervenții care pot salva vieți și întârzie sau reduce tratamentul pentru pacienții non-Corona.

Inițial, guvernul a încercat să minimalizeze raportul, taxându-l drept „munca unui singur angajat”, iar conțintul său nefiind decât „o opinie personală”,  în timp ce jurnaliștii l-au trecut cu vederea.

Raportul a fost inițiativa unui departament al Ministerului de Interne numit Unitatea KM4, responsabil cu „Protecția infrastructurilor critice”.

Stephan Kohn a fost între timp suspendat din funcția deținută la Ministerul de Interne german

Autorii raportului au emis și un comunicat de presă comun, pe 11 mai, în care cereau guvernului să ignore avizele experților și să solicite ministrului de interne să comenteze oficial declarația lor comună.

„Măsurile terapeutice și preventive nu ar trebui să aducă niciodată mai mult rău, decât boala în sine. Scopul lor ar trebui să fie protejarea grupurilor de risc, fără a pune în pericol actul medical în sine și a sănătății întregii populații, deoarece asta se întămplă, din păcate. Noi, în practica științifică și medicală, ne confruntăm zilnic cu daunele secundare ale măsurilor  importiva pandemiei asupra pacienților noștri. Prin urmare, cerem Ministerului de Interne Federal să comenteze comunicatul nostru de presă și sperăm că vom avea o discuție pertinentă cu privire la măsurile [Corona], una care să conducă la cea mai bună soluție posibilă pentru întreaga populație”, se spune în comunicatul lor
 
Deocamdată, guvernul german nu a dat niciun răspuns. Faptele sunt însă cele care, spun unele voci, dau credibilitate îngrijorărilor experților medicali.

Pe 23 mai, ziarul german Das Bild a titrat: „Consecințele dramatice ale măsurilor corona: 52.000 de operații de cancer întârziate”. In plus, un medic de specialitate a lansat avertismentul conform căruia „vom simți efectele secundare ale crizei actuale ani de zile”.

Der Spiegel scria pe 15 mai: „ Stephen Kohn [the whistleblower] a fost suspendat din serviciu. El a fost sfătuit să obțină un avocat, iar laptopul său de la locul de muncă a fost confiscat. ”

Kohn este cel care a scris inițial raportul din 9 mai, publicat de revista conservatoare Tichys Einblick, unul dintre cele mai populare mijloace de comunicare alternative din Germania.

Documentul a făcut vâlvă în a doua săptămână a lunii mai, dar, deja, in săptămâna următoare, mass-media și politicienii au stopat discutarea acestui subiect, refuzând să comenteze.
 
Emblematică a fost abordarea lui Günter Krings, reprezentantul ministrului de Interne, Horst Seehofer. Întrebat dacă va trata documentul în serios, Krings a răspuns: „Dacă începeți să analizați lucruri de acest fel, atunci în curând îi veți invita pe băieții cu pălării din folie de aluminiu (termen folosit în limba germană pentru a descrie oamenii care cred în teoriile conspirației)
 la audieri parlamentare.”