ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Răspunsul Moscovei la doborârea avionului Su-24: Trimite crucișătorul Moskva pe coasta siriană pentru anihilarea amenințărilor aeriene

Rusia va desfășura un crucișător lansator de rachete în apropiere de provincia siriană Latakia, ca răspuns la doborârea de către Turcia a bombardierului rusesc Sukhoi Su-24. Anunțul a fost făcut miercuri de un oficial din cadrul Forțelor Armate Ruse, generalul Serghei Rudskoi.

Responsabilul rus a trimis și un avertisment: Rusia va distruge orice țintă care ar putea pune în pericol baza sa aeriană din Latakia, relatează ibtimes.com.

Crucișătorul Moskva, care dispune de o variantă navală a sistemului de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune S-300, este capabil să distrugă orice țintă potențială din aer.

„Crucișătorul de rachete ghidate Moskva, dotat cu sistemul antiaerian S-300F Fort, va lua poziție în largul coastelor din Latakia. Sistemele sale de avertizare timpurie și de apărare antiaeriană vor oferi o susținere adecvată elementelor din cadrul Forțelor Aerospațiale ruse din Siria”, a precizat generalul rus. 
Contactele militare cu Turcia vor fi întrerupte, a mai spus Rudskoi.

De asemenea, pentru asigurarea securității bazei sale aeriene, Rusia va trimite avioane de luptă în cadrul campaniei declanșate de Moscova împotriva grupării Statul Islamic din Siria.

Reacția rușilor vine la câteva ore după ce turcii au doborât avionul rusesc Su-24, acuzând faptul că le-a fost încălcat spațiul aerian. Incidentul s-a soldat cu moartea unuia dintre piloți.

Crucișătorul Moskva este navă de război cu greutatea de 11.500 de tone și lungimea de 186 de metri, una dintre cele mai mari nave care fac parte din Flota rusă de la Marea Neagră. Rachetele sale pot atinge ținte aflate pe o rază de până la 150 de kilometri, suficient pentru a acoperi tot sudul Turciei din Latakia, notează Russia Today.


De la finele lui septembrie, crucișătorul Moscova, care a fusese desfășurat în estul Mării Mediteraneene, a servit ca forță de acoperire pentru forțele aeriene rusești din Siria.