ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american, Barack Obama, a vizitat țara natală a tatălui său, Kenya. În discursul său de la Nairobi, președintele SUA a abordat problema drepturilor homosexualilor.

De altfel, homosexualitatea este una din principalele preocupări ale politicii externe americane, după cum a anunțat chiar John Kerry, șeful diplomației de peste Ocean.

În discursul său de la Nairobi, Barack Obama i-a spus omologului său kenian că discriminarea homosexualilor este pe același palier cu discriminarea rasială.

"Cred cu tărie că toți oamenii ar trebui să fie tratați la fel de către lege. Cred că toți oamenii merită protecție egală în cadrul legii. Cred că oamenii nu ar trebui să fie discriminați pe baza orientării lor sexuale. Când un guvern începe să trateze oamenii diferit, atunci acel obicei are tendința să fie copiat", a spus Obama, conform CNN.

De cealaltă parte, președintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, a spus că deși țara are multe în comun cu SUA, sunt și lucruri pe care poporul său nu le poate accepta.

"Este foarte evident că avem multe valori comune cu SUA: dragostea pentru democrație, antreprenoriat, valorile familiei. Dar sunt și chestiuni pe care trebuie să admitem că nu le împărtășim. Pe care societatea și cultura noastră nu le acceptă. Este foarte greu pentru noi să impunem poporului nostru chestiuni pe care ei înșiși nu le acceptă. De aceea, o spun și repet: pentru kenienii de azi, problema drepturilor homosexualilor este o non-problemă. Noi ne concentrăm pe problemele de zi cu zi ale poporului nostru. Problema homosexualității nu este pe primul plan în mințile kenienilor. Și asta e un fapt", a spus președintele Kenyatta.

Uhuru Kenyatta este fiul lui Jomo Kenyatta, cel considerat părintele Kenyei. A studiat științele politice la Colegiul Amherst din SUA și este președintele țării din 2013. În Kenya, relațiile sexuale între persoanele de același sex sunt pedepsibile cu închisoarea.