ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul Federal de Investigații a relansat afacerea mesageriei private a lui Hillary Clinton cu zece zile înaintea votului anunțând că a descoperit noi e-mail-uri, o acțiune care are toate șansele să influențeze cine va câștiga alegerile, potrivit World Net Daily.

James Comey, șef al FBI, face să tremure clanul Clinton. Cu 10 zile înaintea scrutinului prezidențial, acesta a informat în scris Congresul, controlat de republicani, că noi mesaje potențial „pertinente" au fost descoperite, în cadrul unei anchete separate,   asupra mesageriei private a lui Hillary Clinton, subliniind că nu se știe dacă aceste mesaje au importanță sau nu. În iulie, directorul FBI, James Comey, a recomandat ca Hillary Clinton să nu fie urmărită în justiție în această afacere. Pentru a determina dacă e-mail-urile conțin informații confidențiale, ­anchetatorii FBI vor trebui să procedeze la noi investigații.
 
Candidatul republican s-a lansat imediat în acuzații contra rivalei sale democrate la debutul unui miting la Manchester, în New Hampshire: „Corupția lui Hillary Clinton atinge o amploare fără precedent", la care partizanii săi au scandat „închide-o". Cert este că tabăra republicană exultă, e-mail-urile fiind larg exploatate. „Ea deținea unele din secretele cele mai importante ale țării noastre și a trădat această încredere prin proasta manipulare a informațiilor clasificate", a declarat Paul Ryan, președintele Camerei Reprezentanților.

Hillary Clinton a prezentat scuze în această afacere, dar a pretins întotdeauna că nu a făcut nimic ilegal. Candidata democrată s-a declarat încrezătoare și a precizat că aceste noi mesaje nu vor schimba cu nimic concluziile anchetei. În cei patru ani cât a fost secretar de stat (2009 – 2013), Hillary Clinton comunica prin mesageria sa privată printr-un server privat, instalat la domiciliul său din Chappaqua, în loc să recurgă la un cont guvernamental, expunând, potențial, informațiile confidențiale unei piratări.

Decizie stranie și fără ­precedent

Pentru Hillary Clinton, redeschiderea anchetei asupra ­e-mail-urilor sale nu putea cădea mai rău. În pofida tenacității democraților de a-l critica pe directorul FBI, distanța între candidata democrată și adversarul său republican se reduce în sondaje. Avansul lui Hillary Clinton s-a redus la nivel național, deținând acum 44,9% din intențiile de vot contra 41,1% pentru Donald Trump. În acest context, tabăra Clinton continuă să-l acuze pe Comey, care a creat stupoare vineri anunțând relansarea de facto a anchetei privind e-mail-urile fostei secretar de stat înaintea votului.

Presa americană a relatat că mii de e-mail-uri au fost descoperite recent pe un calculator folosit în comun de una din colaboratoarele apropiate ale lui Hillary Clinton, Huma Abedin și de soțul acesteia, Anthony Weiner. Huma Abedin s-a separat de el în august, dar Weiner face obiectul unei anchete pentru trimiterea de SMS-uri cu caracter sexual unei adolescente de 15 ani și în cadrul acestei anchete au fost descoperite noile e-mail-uri.