ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Senatorul democrat care trebuia sa prezideze procesul de destituire a președintelui Donald Trump a fost internat la spital. Acesta a acuzat marți faptul că nu se simte bine, iar medicii au decis internarea acestuia la un spital din Washington. Între timp, zeci de senatori republicani au votat împotriva desfășurării unui proces de demitere a lui Donald Trump pe baza discursului său la Capitoliul SUA, considerînd neconstituțional să ceară destituirea unui fost președinte, scrie Le Point.
 
Senatorul democrat Patrick Leahy, care va fi însărcinat să prezideze procesul de destituire a lui Donald Trump în Camera superioară a Congresului american, a fost plasat marți sub observație la spital "ca măsură de precauție” după ce afirmat că nu se simte bine, a făcut cunoscut purtătorul său de cuvânt.
 
„Marți seară, senatorul Leahy se afla în biroul său la Capitoliu și nu s-a simțit bine”, a anunțat purtătorul său de cuvânt, David Carle. "A fost examinat de medicul Capitoliului. Ca măsură de precauție, medicul a recomandat să-l transportăm la un spital local, unde se află în prezent și este supus investigațiilor”.
 
Democrații dispun din 20 ianuarie de o infimă majoritate în Senat, printre aceștia numărându-se și senatorul Patrick Leahy. În cazul egalității cu prilejul unui vot, vicepreședinta Kamala Harris poate vota și departaja votul.

Patrick Leahy a fost numit săptămâna trecută președinte "pro tempore” al Senatului, port care tradițional revine celui mai vechi membru al majorității.
 
În această calitate, el trebuie să prezideze procesul lui Donald Trump, primul președinte din istoria SU judecat după plecarea de la Casa Albă. Pentru condamnarea lui, democrații vor avea nevoie de 17 voturi. Un număr care pare dificil, dacă nu imposibil, de atins.

Chiar dacă violențele de la 6 ianuarie au provocat o mare neliniște, inclusiv în rândul republicanilor, puțini sunt cei care sprijină public procesul.

Marți, 45 din cei 50 de senatori republicani au susținut o ințiativă pentru a încerca să blocheze procedura, motivând că se încalcă Constituția dacă Senatul judecă în fost președinte. „Mi se pare o stupiditate acest proces. Cred că va fi contraproductiv ", a tunat senatorul republican Marco Rubio.
 
Republicanii au avertizat împotriva „diviziunilor” și că un astfel de proces istoric ar putea să se extindă și mai mult. „Dacă vom trimite la închisoare fiecare politician, o să-l acuzăm pe fiecare politician care a folosit cuvintele ‘luptă’  în sens figurat într-un discurs? Rușine", a afirmat și senatorul Rand Paul.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews