ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De 100 de ani guvernul american calculează rata natalității, iar acum aceasta se află la un minim istoric. Unul dintre motive este schimbarea dramatică a modului în care societatea consideră valoarea economică a copiilor, scriu cei de la fee.org, citați de logec.ro.

Relația dintre copii și adulți s-a schimbat foarte mult în ultimul secol. În urmă cu 100 de ani, copiii erau considerați adulți în devenire și primeau atâtea responsabilități pe cât puteau duce, conform competențelor lor, iar aceste responsabilități se tot înmulțeau pe măsură ce ei creșteau.

Nu exista nici un Minister al Muncii care să-i „protejeze” de experimentarea unei vieți depline. Copiii din acele zile au fost considerați valoroși pentru că erau productivi. Ei lucrau, dobândeau abilități și produceau pentru familiile lor sau pur și simplu se angajau pentru diverse afaceri ici și colo. Ei reprezentau niște active. Pe măsură ce dobândeau abilități, disciplină și o etică profesională, ei puteau deveni tot mai valoroși pentru părinții lor și pentru comunitate. Acesta este motivul principal pentru care oamenii și-au dorit copii. Copiii, la rândul lor, erau învățați să le fie recunoscători adulților, fie acasă, fie la locul de muncă.

Una din sarcinile principale ale copiilor în acele zile era să aibă grijă de oameni în vârstă. Deci, copiii erau valoroși la ambele capete ale segmentului de viață: în calitate de colegi, atunci când erau tineri și ulterior ca sprijin pentru părinții ce îmbătrâneau.

Acum copiii reprezintă în mare parte o povară financiară și sunt definiți ca atare, deoarece legea, sistemul educațional și statul bunăstării impun acest lucru. Sigur, oamenii încă își iubesc copiii. Din punct de vedere emoțional și spiritual, ne mândrim cu valoarea infinită a vieții lor.

Atunci când analizează dacă să aibă copii, oamenii știu că aceștia vor contribui puțin la managementul gospodăriei și practic vor implica un sacrificiu financiar, nu un beneficiu. De exemplu, dacă trăiți în sudul Americii, sunteți căsătoriți și doriți doi copii, veți cheltui 732 000 de dolari. Aceasta este o cifră descurajantă, și care se referă la cheltuielile necesare înainte ca copiii să meargă la facultate.

Și atunci este de mirare că rata natalității a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii peste 100 de ani? Da, acest fenomen s-a produs și din motive legate de tehnologie și de o mai mare certitudine economică. Dar totuși, dacă reduci cu forța valoarea unui lucru, atunci oamenii îl vor produce din ce în ce mai puțin. Exact asta s-a întâmplat cu statutul copiilor în ultimul secol.