ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o nouă postare pe blogul său, Igor Chudov prezintă date despre scăderea semnificativă a ratelor natalității în Australia și Suedia. „Experții” australieni îi acuză pe antivaxxeri că încearcă să „deturneze” discuția și să dea vina în mod eronat pe vaccinurile anti-Covid, când, potrivit acelorași „experți”, schimbările climatice sunt principalul vinovat. 
Iată ce scrie Igor Chudov:

Știrile arată o scădere bruscă și neașteptată a natalității în Australia.


Rata natalității a scăzut cu 15% față de 2021:
 
News.Com.Au din Australia a publicat un articol despre asta și dau vina pe... schimbările climatice!

Dr. Liz Allen, demograful de la Universitatea Națională din Australia, a spus că scăderea natalității este atribuită unei combinații de factori, atât personali, cât și externi - în special, îngrijorările legate de locuințe, costul vieții și schimbările climatice. „Schimbările climatice au fost menționate de tinerii din Australia și din alte țări similare, ca reprezentând o îngrijorare majoră și un obstacol în calea nașterii de copii”, a declarat Dr. Allen pentru news.com.au.

„Frica de incertitudine din cauza fenomenelor meteo și climatice extreme în creștere înseamnă că tinerii renunță la copii, invocând motive etice.”

Nu sunt sigur dacă dr. Allen știe sau îi pasă că „îngrijorările climatice” nu sunt deloc ceva nou. Ceea ce este nou este vaccinul „sigur și eficient” împotriva Covid-ului impus forțat tinerilor bărbați și femei din Australia în 2021 și 2022.

Cu toate acestea, indignarea din articol este îndreptată împotriva antivaxxerilor, acuzați că încearcă cu viclenie să deturneze această discuție și să evidențieze că vaccinul anti-Covid este de vină.

Așadar, antivaxxerii sunt adevărații vinovați aici! Acești ignoranți, conspiraționiști, care neagă știința – explică ziarul – dau vina în mod eronat pe vaccinurile anti-Covid.

Analiza ei de expertiză a fost deturnată de către anti-vaxxeri care au susținut în mod fals că vaccinurile anti-Covid sunt motivul declinului. Într-o postare pe Twitter, controversatul antreprenor de la Gold Coast, Jamie McIntyre, a respins analiza dr. Allen potrivit căreia îngrijorările pentru schimbările climatice au influențat planificarea familială. McIntyre – un „guru al autoajutorării și vorbitor motivațional” – a susținut că „scăderea drastică a numărului nașterilor” a avut loc „deoarece un anumit vaccin, nu atât de sigur, eficient sau necesar, a fost impus forțat bătrânilor, mamelor însărcinate și chiar copiilor.”

Scădere semnificativă a ratei natalității în Suedia

Nu multe țări raportează nașterile în timp util. Suedia face asta. Din păcate, ratele natalității în Suedia au scăzut semnificativ. Nu numai că sunt în scădere, dar rata nașterilor în 2023 este mult mai scăzută decât cea din 2022, care era deja în declin accentuat.


Am creat o diagramă cu aceste date, astfel încât să puteți vedea declinul:


Așadar, atât Australia, cât și Suedia se confruntă cu scăderi similare ale ratelor natalității.

Situația s-a înrăutățit de la ultima mea actualizare cu privire la scăderea ratei natalității. Pesemne e vorba de schimbările climatice, nu? Ce altceva ar putea fi?