ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de persoane au fost evacuate în Australia, din cauza inundațiilor provocate de ciclonul tropical Debbie, iar autoritățile au avertizat populația în privința riscurilor de a întâlni animale sălbatice.

Ciclonul Debbie, de categoria a patra, a lovit marți statul Queensland, din nord-estul Australiei, fiind însoțit de rafale de vânt devastatoare.De atunci a fost retrogradat la stadiul de depresiune tropicală dar, deplasându-se spre sud-vest, a provocat căderi de precipitații pe coastele New South Wales și la Sydney.

Potrivit AFP, localitatea Lismore, de pe coasta New South Wales, a fost afectată în mod special de inundații, serviciile de urgență ale acestui stat vorbind despre niveluri ale apei de trei metri.

După publicarea de către serviciile de salvare a unei fotografii cu un enorm rechin taur eșuat pe o stradă, autoritățile din Queensland i-au alertat pe oameni privind posibila prezență a șerpilor și crocodililor.

În regiunile dur afectate de trecerea furtunii, precum Mackay, Bowen și insulele Whitsundays, 50.000 de locuințe sunt încă private de electricitate.

Aproximativ 1000 de soldați au fost mobilizați pentru a contribui la evaluarea pagubelor și la operațiunile de curățare, la repararea infrastructurilor și la distribuirea de ajutoare.



Foro: Twitter