„Nu trebuie să fii teolog sau expert moral pentru a ști că astfel de afirmații sunt total neortodoxe și constituie un motiv de nemulțumire pentru credincioși”, spune arhiepiscopul italian Carlo Maria Vigano , criticând afirmațiile Papei Francisc pro homosexuali din documentarul prezentat la Roma. 
 
Arhiepiscopul Vigano a devenit cunoscut după ce a cerut demisia Papei Francisc în august 2018, publicând o listă de acuzații cu privire la modul cum a gestionat scandalurile de abuzuri sexuale din cadrul Bisericii. De asemenea, l-a apărat pe Donald Trump după izbucnirea revoltelor stângii în toată America, sub pretextul anti-rasismului. A fost membru al Curiei Romane și-a încheiat cariera la Washington ca nunțiu apostolic în 2016.

Arhiepiscopul Vigano amintește așadar că „site-ul Vatican News a dat informația că la Festivalul de Film de la Roma va fi proiectat un film documentar numit „Francesco” realizat de regizorul Evgeny Afineevsky, în care sunt prezentate maimulte afirmații ale lui Jorge Mario Bergoglio pe tema homosexualității. Printre ele, spune arhiepiscopul, acestea două sunt deosebit de desconcertante: „Homosexualii au dreptul să facă parte din familie. Sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să ostracizat sau să fie nefericit din cauza asta. Ceea ce trebuie să creăm e o lege a uniunilor civile. În acest fel, acestea sunt acoperite legal. Iar eu sunt în favoarea lor!”
 
Arhiepiscopul Viganò comentează:
 
„Nu trebuie să fii teolog sau expert moral pentru a ști că astfel de afirmații sunt total neortodoxe și constituie un motiv de nemulțumire pentru credincioși.

Dar, mai mult, aceste cuvinte constituie pur și simplu cea de-a optsprezecea provocare prin care partea „ultra-progresistă” a ierarhiei vrea să provoace în mod ingenios o schismă, așa cum a încercat deja să facă cu îndemnul post-sinodal Amoris Laetitia, cu modificarea doctrinei privind pedeapsa cu moartea, cu Sinodul Pan-Amazon și scandalul statuii Pachamama sau cu Declarația de la Abu Dhabi, care a fost reafirmată și atacată de Enciclica Fratelli Tutti”.

Arhiepiscopul continuă:

„Se pare că Bergoglio încearcă imperturbabil să „ridice miza” într-un crescendo de afirmații eretice, în așa fel încât să forțeze partea sănătoasă a Bisericii, care include episcopi, clerici și credincioși, să-l acuze de erezie, pentru a declara apoi acea parte sănătoasă a Bisericii ca fiind schismatică și „dușmanul Papei”.

Jorge Mario Bergoglio încearcă să-i forțeze pe unii cardinali și episcopi să se separe de comuniunea cu el, obținând expulzarea catolicilor care doresc să rămână fideli Magisteriului peren al Bisericii. Această capcană ar avea scopul, în intențiile presupuse ale lui Bergoglio și ale „cercului său magic”, de a-și consolida propria putere într-o biserică care ar rămâne „catolică” doar cu numele, dar în realitate ar fi eretică și schismatică”.

De asemenea, spune Vigano, această înșelăciune se bazează pe sprijinul elitei globaliste, mass-media și lobby-ul LGBT, de care mulți clerici, episcopi și cardinali nu sunt străini. „Mai mult, să nu uităm că în multe națiuni există legi care pedepsesc penal pe cei care consideră sodomia condamnabilă și păcătoasă sau care nu aprobă legalizarea „căsătoriilor” homosexuale, chiar dacă  aceștia contravine credinței lor”.

”O declarație a episcopilor împotriva lui Bergoglio cu privire la o chestiune precum homosexualitatea ar putea duce la urmărirea penală a acestora, cu aprobarea Vaticanului”, susține arhiepisciopul italian. Astfel, spune el, Papa ar avea de partea sa nu numai „biserica profundă” reprezentată de rebeli precum părintele James Martin, S.J., și cei care promovează „calea sinodală” germană, ci și „deep state”. Nu este surprinzător faptul că în documentar apare și candidatul democrat la alegerile prezidențiale americane, care condamnă politica administrației Trump, acuzată de separarea familiilor care doresc să intre în Statele Unite”.

Astfel, în timp ce episcopilor conservatori americani li se interzice să intervină în dezbaterea politică în sprijinul președintelui Trump, Vaticanul își permite să intervină în mod direct în favoarea adversarului său democrat, făcând front comun cu cenzura social media și a presei în cazul acuzațiilor grave împotriva familiei Biden.

În calitate de catolici, suntem chemați să fim alături de cei care apără viața, familia naturală și suveranitatea națională. Am crezut că avem alături de noi Vicarul lui Hristos. Recunoaștem  cu durere că în această ciocnire epocală, cel care ar trebui să conducă Barca lui Petru a ales să se alăture Dușmanului, pentru a-o scufunda. Amintind curajul Sfinților Pontifi în apărarea integrității Credinței și promovarea mântuirii sufletelor, putem să spunem doar: „Quantum mutatus ab illis!”.
 
Despre Alegerile din SUA și România sub același imperiu și o „Biserică Paralelă" care urmărește să transforme Biserica Catolică "în arma spirituală a Noii Ordini Mondiale" a vorbit recent monseniorul Vigano și într-un interviu despre care ActiveNews a relatat AICI.